Rusijos užsakomųjų skrydžių organizatoriai atšaukia reisus į Kiniją

Rusijos pagrindiniai užsakomųjų skrydžių organizatoriai atšaukia reisus į Kiniją dėl mirtinai pavojingo naujo koronaviruso protrūkio šioje šalyje.

Apie tai jau pranešė tokios užsakomuosius skrydžius organizuojančios aviakompanijos kaip „Nordwind“, „Azur air“, taip pat tarptautinės kelionių organizatorės „Tez Tour“ padalinys Rusijoje, turistiniams skrydžiams į Kiniją pasirinkęs bendrovę „iFly“.

Bendrovės skelbia, jog Kinijoje esančius Rusijos turistus namo grąžinsią per kuo trumpesnį laiką.

Rusijos federalinė turizmo agentūra („Rosturizm“) rekomendavo šalies piliečiams dėl pavojaus užsikrėsti naujuoju koronavirusu, vaistų nuo kurio kol kas nėra, nevykti į Kiniją, kol epidemiologinė padėtis šioje šalyje normalizuosis.

Kelionių organizatoriams ir kelionių agentūroms „Rosturizm“ nurodė nutraukti kelionių į Kiniją pardavimus.

Tuo tarpu reguliariais reisais į Kiniją skraidinančios Rusijos aviakompanijos kol kas jų neatsisakė, tačiau didžiausia iš jų „Aeroflot“ pasiūlė savo klientams grąžinti bilietus skrydžiams į Kiniją šią ir kitą savaitę, atgaunant visą jų kainą.

Siekiant apriboti viruso plitimą, visoje Kinijoje apribotas susisiekimas, uždarytos mokyklos ir kitos vaikų ugdymo įstaigos.

Iki pirmadienio vidurnakčio šalyje buvo užregistruota 2,8 tūkst. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai.

Šio tipo pneumonijos protrūkis Kinijos Hubėjaus provincijoje prasidėjo gruodžio pabaigoje – kaip manoma, viename Uhano didmiesčio jūrų gėrybių turguje, kuriame buvo prekiaujama maistui skirtais laukiniais gyvūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių