Rusijos valdančioji partija tvirtina per rinkimus gavusi dviejų trečdalių daugumą

Rusijos valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ pirmadienį pareiškė užsitikrinusi dviejų trečdalių balsų daugumą per Valstybės Dūmos rinkimus, kuriuos opozicija vadina suklastotais.

„Vieningosios Rusijos“ generalinės tarybos sekretorius Andrejus Turčiakas žurnalistams sakė, kad po sekmadienį pasibaigusio tris dienas trukusio balsavimo ši politinė jėga gaus 120 mandatų pagal partijos sąrašą ir dar 195 – vienmandatėse apygardose. Taigi, 450 vietų parlamente dirbs iš viso 315 jos narių.

A. Turčako teigimu, partija iškovojo „įtikinamą ir švarią pergalę“, o per rinkimus nebuvo užfiksuota jokių reikšmingų pažeidimų.

Pasak jo, „Vieningoji Rusija“ taip pat laimėjo vietos įstatymų leidžiamųjų institucijų rinkimus 39 šalies regionuose.

Parlamento ir vietos valdžios rinkimai buvo surengti po beprecedenčio susidorojimo su opozicijos veikėjais, įskaitant įkalintą garsiausią Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

Suskaičiavus 85 proc. balsų, „Vieningoji Rusija“ pirmavo surinkusi 49,76 proc. balsų; antroje vietoje buvo Komunistų partija, užsitikrinusi 19,61 proc. elektorato palaikymą.

A. Navalno sąjungininkai tvirtina, kad balsavimas buvo masiškai klastojamas, ypač atkreipdami dėmesį į nuolatinius vėlavimus skelbiant elektroninio balsavimo rezultatus liberalioje ir opozicijai palankioje Maskvoje.

„Tai tikrai neįtikėtina. Prisimenu jausmą 2011 metais, kai jie pavogė rinkimus. Tas pats vyksta ir dabar“, – pareiškė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš.

Kaltinimai plataus masto sukčiavimu per 2011 metų parlamento rinkimus sukėlė didžiulius protestus su A. Navalnu priešakyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
putka kolkas pasislepe nuo libpydaru kurie ruosia perversma anot bartasiutes jei jie to pasieks tai mums chana bet man taip neatrodo nes yra jegos strukturos kuriose patykimi zmones valdo ir ne fanatikai o ir Trupas to nedaleis nes ir ten bresta jegos atsparai visa kolkas beda /pilkiukuose/ su monarchais kai tokiose uzdarose teritorijose kaip australija fasistynis rezimas kanada ka lifornijatt......========
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių