Rusijos verslo magnatas O. Tinkovas sako sulaukęs bausmės už Kremliui nepalankią poziciją

Rusijos verslo magnatas Olegas Tinkovas, paraginęs Vakarus užbaigti Rusijos pradėtą „beprotišką karą“ Ukrainoje, sako sulaukęs Kremliaus bausmės už tokią savo poziciją.

Vienas garsiausių Rusijos verslininkų O. Tinkovas balandžio mėnesį paskelbė jausmingą komentarą socialiniame tinkle, kuriame teigė, jog 90 proc. rusų yra „PRIEŠ šį karą“, prieš Kremliaus vykdomas žudynes Ukrainoje.

Vėliau balandį O. Tinkovas pardavė 35 proc. jo įkurtos kontroliuojančiosios bendrovės akcijų Kremliui palankaus milijardieriaus Vladimiro Potanino įmonei. Bendrovei „TCS Group“ priklauso bankas „Tinkoff“, vienas didžiausių Rusijos skolintojų.

Naujame komentare socialiniame tinkle „Instagram“ antradienį 54 metų O. Tinkovas pranešė, kad savo akcijas pardavė už „kapeikas“. Jis taip pat padėkojo V. Potaninui, kad jį išgelbėjo nuo „gresiančio pragaro“.

„Aš praradau viską, bet savo sielos nepraradau“,  – parašė jis ir pridūrė, kad sulaukė grasinimų.

Aš praradau viską, bet savo sielos nepraradau.

Sekmadienį publikuotame interviu „The New York Times“ O. Tinkovas sakė, kad buvo priverstas parduoti akcijų paketą už, jo nuomone, tris procentus tikrosios jo vertės.

„Negalėjau derėtis“, – sakė jis. Verslininkas pridūrė sulaukęs perspėjimų iš draugų, turinčių ryšių saugumo tarnybose, kad jam gali grėsti pavojus.

Pastaraisiais metais O. Tinkovas gydėsi nuo leukemijos Vakaruose.

„Grasinimai asmeniškai man, žmogui, kovojančiam su alinančiu kraujo vėžiu, leukemija, noras nubausti mane už mano nuomonę, mano sąžiningą nuomonę, byloja apie galutinį režimo nužmogėjimą“, – socialiniame tinkle „Instagram“ skelbė O. Tinkovas.

„Telaimina jus Dievas, Kremliaus ir Lubiankos gyventojai“, – rašė jis, paminėdamas prezidento administraciją ir saugumo tarnybos FSB būstinę.

Pasak jo, dauguma Rusijos verslininkų net bijo prabilti.

„Nežinau, kiek man liko gyventi, bet aš tikrai nenoriu mirti su visais tais milijardais“ ir būdamas „bailys“, teigė O. Tinkovas.

Pasak verslininko, Rusijoje jis nebeturi jokių verslo interesų ir nutraukė savo ryšius su šia šalimi.

„Sudie bankui „Tinkoff“, sudie Rusijai“, – parašė jis.

Verslininkas taip pat išreiškė viltį, kad „Ukraina nugalės, nes gėris visada nugali blogį, ir to mus mokė mokykloje!“

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojebankas TinkoffKremliusOlegas Tinkovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių