S. Cihanouskaja pasmerkė protestuotojų suėmimus

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pirmadienį pasmerkė taikių demonstracijų malšinimą po to, kai per protestą prieš šalies autokratinį lyderį Aleksandrą Lukašenką buvo sulaikyta daugiau nei tūkstantis žmonių.

Baltarusijoje jau tris mėnesius sekmadieniais dešimtys tūkstančių žmonių išeina į gatves protestuoti prieš daugiau nei du dešimtmečius valdžioje esančio A. Lukašenkos ginčijamą pergalę prezidento rinkimuose.

Žmogaus teisių centras „Viasna“ pranešė, kad sekmadienį per demonstracijas prieš 66 metų autokratinį lyderį, siekusį šeštos kadencijos per rugpjūčio mėnesio prezidento rinkimus, buvo sulaikyti 1 048 žmonės.

Tai buvo didžiausias skaičius protestuotojų, kurį sulaikė milicija po brutalaus saugumo pajėgų susidorojimo su protestuotojais iškart po rinkimų, kai per kelias dienas buvo sulaikyta beveik 7 000 žmonių ir buvo pranešama apie areštuotųjų kankinimus sulaikymo vietose.

„Sulaikyta daugiau nei tūkstantis žmonių, šimtai žmonių mušti kojomis arba lazdomis. Ar tai taip jūs rodote valdžią?“, – sakė S. Cichanouskaja vaizdo įraše, paskelbtame pirmadienį per susirašinėjimo platformą „Telegram“.

38 metų S. Cichanouskaja tvirtina esanti tikroji rinkimų nugalėtoja. Ją palaiko Vakarų lyderiai, atsisakantys pripažinti oficialius rinkimų rezultatus.

Europos Sąjunga paskelbė sankcijas A. Lukašenkai ir 66 jo sąjungininkams dėl smurtinių represijų prieš protestuotojus ir rinkimų rezultatų klastojimo. ES sankcijos apima draudimą atvykti ir turto įšaldymą.

S. Cichanouskaja padėkojo baltarusiams už tai, kad jie sekmadieniais eina į gatves, ir pareiškė, jog susidorojime su protestuotojais dalyvavę teisėsaugos pareigūnai „neverti, kad juos vadintų baltarusiais“.

Po tris mėnesius nesiliaujančių demonstracijų prieš A. Lukašenkos režimą A. Cichanouskaja taip pat pripažino, kad naujų rinkimų ir taikaus valdžios perdavimo siekiantis judėjimas „virsta maratonu“.

„Drauge mes pasieksime viską – net šiame sunkiame kelyje, vedančiame į laisvą šalį“, – pareiškė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aš irgi pamirkiau ir dar pamerkiau,o paskui pamerkiau akį tai moteriai,ir dabar jau bus geriau.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikriausiai jos vaikai tupi duobėje, o ėsti gauna tik kai močia paloja prieš Lukašenką.

Kada pasitrauks iš Lietuvos....

Kada pasitrauks iš Lietuvos.... portretas
Teroristė baisi......kiek dar nužūdys ir sulošins žmonių....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių