S. Lavrovas: Rusija laukia atsakymų iš JAV, kad galėtų tęsti derybas dėl Ukrainos

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, kad Maskva tebelaukia Jungtinių Valstijų atsakymo į jos Vakarams pateiktus plačius saugumo reikalavimus, kad būtų galima tęsti derybas dėl Ukrainos.

Maskva praėjusį mėnesį pateikė virtinę plačių saugumo reikalavimų Vašingtonui ir jo NATO sąjungininkėms, kuriais siekiama sumažinti Vakarų įtaką Rytų Europoje ir buvusioje Sovietų Sąjungoje.

Šie reikalavimai buvo aptarti per Rusijos derybų maratoną su JAV, NATO bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovais, surengtą tvyrant nerimui, kad Maskva planuoja surengti įsiveržimą į Ukrainą.  

Per bendrą spaudos konferenciją Maskvoje su viešinčia Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) S. Lavrovas sakė, kad Rusija „dabar laukia atsakymų į šiuos pasiūlymus, kaip buvo pažadėta, kad galėtų tęsti derybas“.

„Tikėkimės, šios derybos tęsis“, – pridūrė jis.

Pastaraisiais mėnesiais Kijevo sąjungininkai Vakaruose skambina pavojaus varpais dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienų.

Susirūpinimą dėl to antradienį išsakė ir A. Baerbock.

„Pastarosiomis savaitėmis be aiškios priežasties šalia Ukrainos buvo sutelkta daugiau kaip 100 tūkst. rusų karių ir karinė technika. Sunku nelaikyti to grėsme“, – pažymėjo Vokietijos diplomatijos vadovė.

S. Lavrovas sakė, kad Maskva „negali sutikti su reikalavimais, susijusiais su karinėmis operacijomis mūsų teritorijose“. Jis pridūrė, kad Rusija „niekam negrasina“.

Maskva, be kita ko, reikalauja Vakarų garantijų, kad NATO nebepriims naujų narių, įskaitant Ukrainą bei Sakartvelą, o Vašingtonas nesteigs naujų karinių bazių buvusiose sovietinėse respublikose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Otai

Otai portretas
Tą mongolaidinę beždžionę pasiusti kuo toliau reikia.

o

o portretas
kokios dar gali buti derybos su agresoriumi kuris pats puola ir apsimeta nuskriaustas ===

tik jankiai

tik jankiai portretas
puola paskui karas badas maras kraujas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių