Pereiti į pagrindinį turinį

S. Lavrovas: Ukraina neturi teisės į suverenitetą

2022-02-22 11:12
DMN inf.

Teisės į suverenitetą turėtų būti taikomos tik toms valstybėms, kurios atstovauja visoje savo teritorijoje gyvenantiems žmonėms, Ukraina nebuvo viena iš jų nuo 2014 metų, televizijos kanalui „Rossija 24“ sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, skelbia „Interfax“.

Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / Scanpix nuotr.

„Jeigu kalbėtume apie suvereniteto ir teritorinio vientisumo principą, tai vienas iš pagrindinių dokumentų, kurį visi teisininkai laiko pagrindu aiškindami (JT) Chartiją, yra tarptautinės teisės principų, susijusių su draugiškais tautų santykiais, deklaracija. Deklaracija niekada niekur nebuvo kvestionuojama“, – sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad, kalbant apie suverenitetą ir teritorinį vientisumą, šioje deklaracijoje pabrėžiama, jog ją „būtina griežtai gerbti visoms valstybėms, kurios savo praktiniuose veiksmuose laikosi lygių teisių ir tautų apsisprendimo principo. Dėl to vyriausybė turi atstovaujanti visų šioje teritorijoje gyvenančių žmonių rasei, religijai ir odos spalvai.

„Manau, kad niekas negali ginčytis, jog Ukrainos režimas, pradedant 2014 metų perversmu, atstovauja visoje Ukrainos teritorijoje gyvenantiems žmonėms“, – pridūrė ministras.

Pasak „Interfax“, S. Lavrovas teigė, kad daugelis Ukrainos regionų atmetė tokį antikonstitucinį žingsnį, o tai, kas atsitiko Kryme ir Rytų Ukrainoje, rodo, kaip milijonai ukrainiečių atmetė šią vyriausybę, šį režimą tuo metu.

Taip Užsienio reikalų ministerijos vadovas pakomentavo JT generalinio sekretoriaus António Guterreso pareiškimą, kad Donecko ir Luhansko pripažinimas pažeidžia Ukrainos suverenitetą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų