Sakartvele tūkstančiai žmonių reiškė solidarumą su Ukraina ir paramą narystei ES

Sakartvele penktadienį, per Rusijos invazijos į Ukrainą metines, tūkstančiai žmonių reiškė solidarumą su ukrainiečiais ir paramą savo šalies narystei Europos Sąjungoje.

Maždaug 30 tūkst. demonstrantų buvo susirinkę prie parlamento su Sakartvelo, Ukrainos ir ES vėliavomis, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Mitingą, kuriame buvo sugiedoti Sakartvelo ir Ukrainos himnai, organizavo kelios opozicinės partijos ir Sakartvele esantys ukrainiečių aktyvistai.

„Mes, Sakartvelo piliečiai, politinės partijos, pilietinė visuomenė ir čia gyvenantys ukrainiečiai, šiandien vieningai solidarizuojamės su didvyriškais Ukrainos žmonėmis“, – sakoma organizatorių pareiškime.

Vaizdo ryšiu kreipdamasis į mitingo dalyvius, Ukrainos sostinės Kyjivo meras Vitalijus Klyčko padėkojo kartvelams už paramą.

Šiandien giname Europą ir jos vertybes.

„Šiandien giname Europą ir jos vertybes“, – sakė jis ir išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina ir Sakartvelas taps ES nariais.

Mitingas vyko augant nepasitenkinimui Sakartvelo vyriausybės kursu, pakertančiu šalies siekį įstoti į ES.

Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklijus Garibašvilis penktadienį paskelbtame pareiškime sakė, kad „Rusijos pradėtas karas [Ukrainoje] yra visiškai nepriimtinas ir nuo pat pirmosios jo dienos kartvelai palaiko ukrainiečius“.

Tačiau jo vyriausybė sulaukė griežtos pilietinių aktyvistų ir opozicijos kritikos dėl to, kas vadinama antiukrainietiškomis nuotaikomis ir Sakartvelo nukreipimu iš provakarietiško kelio.

I. Garibašvilis teisino savo esą subalansuotą poziciją dėl Rusijos ir sakė, kad ja siekiama „taikos ir stabilumo“.


Šiame straipsnyje: SakartvelasUkrainakaras UkrainojeES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių