Saudo Arabija atvėrė savo oro erdvę visiems vežėjams, taip pat ir Izraeliui

Saudo Arabija penktadienį paskelbė, kad panaikina apribojimus „visiems vežėjams“ naudotis jos oro erdve, ir tai buvo akivaizdus atvirumo Izraeliui gestas likus kelioms valandoms iki JAV prezidento Joe Bideno atvykimo.

JAV vadovas pasveikino šį „istorinį“ sprendimą, tapusį naujausiu Rijado žingsniu link susitaikymo su žydų valstybe, kurią atsisako pripažinti nepaisant intensyvių izraeliečių pastangų užmegzti ryšius su arabų šalimis.

Saudo Arabijos civilinės aviacijos administracija „skelbia sprendimą atverti karalystės oro erdvę visiems oro vežėjams, kurie atitinka institucijos nustatytus skrydžių reikalavimus“, sakoma jos pareiškime.

Izraelio transporto ministras Meravas Michaelis penktadienį pasveikino Saudo Arabijos sprendimą panaikinti skrydžių apribojimus ir pavadino jį „svarbiu žingsniu“.

„Izraelio skrydžiai bus leidžiami Saudo Arabijos oro erdvėje. Tai svarbus Saudo Arabijos karalystės žingsnis, kuris gerokai sutrumpins skrydžių laiką ir sumažins kainas“, – sakoma M. Michaelio pareiškime.

J. Bidenas penktadienio popietę atvyks į Saudo Arabijos miestą Džidą Raudonosios jūros pakrantėje, nepaisant ankstesnio pažado laikyti karalystę „pariju“ dėl 2018 metais įvykdyto Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymo ir kūno sunaikinimo.

Jis iš Izraelio vyks tiesiai į Saudo Arabiją – ir taps pirmuoju JAV prezidentu, iš ten skrisiančiu į žydų valstybės nepripažįstančią arabų valstybę.

Jo pirmtakas Donaldas Trumpas 2017 metais keliavo priešinga kryptimi.


Šiame straipsnyje: saudo arabijaIzraelisoro erdvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių