Saudo Arabijos koalicija sunaikino Jemeno sukilėlių droną

Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos pajėgos pirmadienį atpažino ir sunaikino Jemeno husių sukilėlių paleistą droną, skridusį link Saudo Arabijos. Apie tai pranešė koalicijos spaudos atstovas Turkis al-Malkis.

Husiai pastaruoju metu surengė nemažai dronų ir raketinių išpuolių Saudo Arabijos teritorijoje. Viena iš atakų buvo įvykdyta Abhos oro uoste netoli Jemeno sienos, kita – Rijade, kai buvo atakuota naftotiekio įranga.

Pastarosiomis savaitėmis husių sukilėliai išpuolius rengė dar intensyviau dėl paaštrėjusios įtampos tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Irano, remiančio sukilėlius.

2014 metais husiai perėmė Jemeno sostinę Saną ir kitas svarbias šalies teritorijas. Saudo Arabijos koalicija kovojo su sukilėliais nuo 2015 metų, ji buvo suformuota tam, kad atremtų Irano remiamų sukilėlių bandymą perimti ir laikiną Jemeno vyriausybės būstinę Adene.

Ilgai užsitęsusi kova tarp Saudo Arabijos koalicijos remiamos Jemeno vyriausybės ir Irano remiamų sukilėlių į šalį atnešė badą, taip pat buvo padaryta daug žalos šalies infrastruktūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių