Savo sprendimą pakomentavo ir pats princas Harry: nebuvo kito pasirinkimo

Britų princas Harry (Haris) sekmadienį pareiškė jaučiantis „didelį liūdesį“, bet neturėjęs „jokio kito pasirinkimo“ kaip tik nutraukti beveik visus savo ir savo žmonos Meghan (Megan) karališkuosius ryšius tikintis ramesnio gyvenimo.

Tai buvo pirmieji vieši Harry komentarai po to, kai anksčiau šį mėnesį buvo paskelbta apie jo atsitraukimą nuo karališkųjų pareigų. Vaizdo įrašas su princo kalba buvo paskelbtas Harry ir Meghan oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“.

Princas sakė, kad nebuvo lengva priimti sprendimą trauktis, ir gyrė savo močiutę karalienę Elizabeth II (Elzbietą II) ir kitus šeimos narius, kad pastaraisiais mėnesiais palaikė jį ir jo žmoną. Sprendimą atsisakyti karališkųjų pareigų Harry pavadino „šuoliu į nežinomybę“ ir sakė besitikintis, kad tai leis jam su šeima gyventi „ramesnį gyvenimą“.

Sakydamas kalbą viename labdaros renginyje Harry teigė, kad šį sprendimą iš dalies lėmė ir žiniasklaidos dėmesys, ir pabrėžė, kad „žiniasklaida yra galinga jėga“.

Princas teigė, kad jis ir Meghan nori ir toliau tarnauti karalienei, o jo meilė ir parama Jungtinei Karalystei yra nepajudinama, tačiau pridūrė, kad jis turėjo nutraukti karališkuosius ryšius, su kuriais užaugo.

„Mes nesitraukiame, tikrai nesitraukiame nuo jūsų, – kalbėjo Harry. – Tikėjomės ir toliau tarnauti karalienei, [Tautų] Sandraugai ir mano karinėms asociacijoms, bet be viešojo finansavimo. Deja, tai nebuvo įmanoma.“

Visuomet kuo labiausiai gerbsiu savo močiutę – savo vyriausiąją vadę – ir esu itin dėkingas jai ir likusiems savo šeimos nariams už paramą.

Didžiąją dalį laiko Harry ir Meghan planuoja praleisti Kanadoje. Nuo šio pavasario jie nebeturės savo „karališkosios didenybės“ titulų, o nustoję vykdyti oficialiąsias pareigas neteks prieigos prie viešųjų lėšų.

Harry kalbėjo per renginį, skirtą padėti surinkti pinigų jo labdaros fondui „Sentebale“, remiančiam ŽIV paveiktus vaikus Afrikoje. Savo kalbą jis pradėjo pažymėdamas, kad daugelis iš susirinkusiųjų stebėjo, kaip jis augo, todėl norėtų, kad jie „išgirstų tiesą, kiek galiu tuo dalintis, iš manęs – ne princo ar kunigaikščio, o Harry“.

Princas sakė, kad sprendimą atsisakyti karališkųjų pareigų priėmė jis pats, savo žmonos Meghan ir jųdviejų sūnaus Archie (Arčio) vardu. Jis pabrėžė, kad su sutuoktine laikosi tų pačių vertybių, o ji tebėra „ta pati moteris, kurią įsimylėjau“.

Savo kalboje princas kalbėjo apie savo žmoną ir sūnų ir sakė, kad Archie prieš kelias dienas pirmąkart išvydo sniegą, ir tai „buvo velniškai nuostabu“.

Taip pat jis užsiminė apie savo santykius su karaliene ir kitais artimaisiais.

„Visuomet kuo labiausiai gerbsiu savo močiutę – savo vyriausiąją vadę – ir esu itin dėkingas jai ir likusiems savo šeimos nariams už paramą, kurią jie pademonstravo Meghan ir mano atžvilgiu pastaraisiais mėnesiais“, – tvirtino Harry.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
suvystė ryžiuką...

Ryzas

Ryzas portretas
Asilas su barakuda

nuomonė

nuomonė portretas
Supratusi, kad karališkoje šeimoje niekada nebus pagrindinė, p. Megan traukiasi. Vyrelis kartu. Gali būti, kad poniai Megan nebe ilgai jis bus reikalingas, alimentai sūnui ir atia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių