Pereiti į pagrindinį turinį

Sefardų dvasinio lyderio laidotuvės – didžiausios per Izraelio istoriją

2013-10-08 08:06
BNS inf.

Daugiau nei 700 tūkst. žmonių pirmadienio vakarą išėjo į Jeruzalės gatves, gedėdami mirusio įtakingo sefardų lyderio Ovadios Yosefo (Ovadijos Josefo), o šios laidotuvės buvo didžiausios per Izraelio istoriją, nurodė policija.

„Manome, kad per 700 tūkst. dalyvauja didžiausiose kada nors Izraelyje vykusiose laidotuvėse“, – policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas) parašė savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“, komentuodamas O.Yosefo laidotuves.

M.Rosenfeldas pažymėjo, kad viešąją tvarką palaikė daugiau nei 4 tūkst. policininkų, o dėl šios ceremonijos buvo uždarytos daugelis Šventojo miesto gatvių.

Kaip rodo Centrinio statistikos biuro duomenys, Izraelyje šiuo metu gyvena per 6 mln. žydų, todėl rabino laidotuvėse dalyvavo daugiau nei dešimtadalis šios bendruomenės.

93 metų O.Yosefas, turėjęs didžiulę įtaką tarp Izraelio žydų, kilusių iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, tačiau prieštaringai vertintas dėl savo viešai reikštų pažiūrų, per pastaruosius mėnesius buvo ne kartą hospitalizuotas, o neseniai jam buvo atlikta širdies operacija.

Buvęs vyriausiasis Izraelio sefardų rabinas, kurio sūnus perėmė šias pareigas birželį, dažnai atlikdavo lemiamą vaidmenį painioje šalies koalicijų politikoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų