„Sekso ir miesto“ žvaigždė patyrė nesėkmę kovoje dėl Niujorko gubernatoriaus posto

  • Teksto dydis:

Kairiųjų pažiūrų aktorė Cynthia Nixon (Sintija Nikson), išgarsėjusi darboholikės teisininkės Mirandos vaidmeniu kultiniame televizijos seriale „Seksas ir miestas“ (Sex and the City), o vėliau tapusi švietimo aktyviste, turės atsisveikinti su svajone tapti Niujorko valstijos gubernatore, ketvirtadienį Demokratų partijos pirminiuose rinkimuose pralaimėjusi dvi kadencijas šiame poste dirbusiam politikui.

60 metų amžiaus Andrew Cuomo (Endrius Kuomas), gubernatoriaus pareigas ėjęs nuo 2011-ųjų ir užsitikrinęs didžiulį finansinį palaikymą iš įtakingų donorų, turėtų gauti 66 proc. balsų, o jam iššūkį metusi C. Nixon – 34 proc. balsų, paskelbė JAV žiniasklaida netrukus po to, kai baigėsi balsavimas.

Tai reiškia, kad A. Cuomo turi daug šansų lapkričio 6 dieną vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose užsitikrinti galimybę trečią kadenciją vadovauti ketvirtai pagal gyventojų skaičių Amerikos valstijai, kuri tradiciškai laikoma demokratų bastionu.

C. Nixon, 52 metų trijų vaikų motina, į varžybas įsitraukė kovą, nusprendusi išmėginti savo galimybes tapti pirmąja Niujorko valstijos gubernatore moterimi ir pirmuoju savo homoseksualumo neslepiančiu žmogumi šiame poste. Ji pristatė progresyvią programą, kurioje akcentuojama pokyčių būtinybė ir ekonominė lygybė.

„Jis turi nemenką patirtį, o ji – visiškai nepatyrusi“, – sakė iu A. Cuomo balsavęs 87 metų Jackas Buchananas (Džekas Biukenanas) iš Manhatano.

„Jau turime visiškai nepatyrusį vyruką Baltuosiuose rūmuose; ar mums to reikia Olbanyje?“ – sakė jis, turėdamas galvoje Niujorko valstijos sostinę ir prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), itin nepopuliarų šiame mieste.

„Nemanau, kad ji turi reikiamos kvalifikacijos“, – sakė už C. Nixon balsavusi Jill Vexler (Džil Veksler), pripažinusi, jog atidavė savo balsą veikiau iš prijautimo.

„Nemanau, kad ji turi veiksmingą strategiją, kaip gauti pinigų, kad padarytų tai, ką nori. Tačiau man patinka tai, ką jo nori nuveikti“, – kalbėjo moteris.

C. Nixon vylėsi, kad jai pavyks pakartoti kitų politikos naujokų sėkmę Demokratų partijos pirminiuose rinkimuose kandidatuojant į Kongresą tokiuose miestuose kaip Niujorkas ir Bostonas.

A. Cuomo kol kas rinkimų rezultatų viešai nekomentavo.

C. Nixon savo ruožtu pripažino pralaimėjimą A. Cuomo ir sakė, kad respublikonai bei taip pat kaip jie besielgiantys demokratai turi ruoštis „mėlynosios bangos“ atėjimui.

Tuo metu su C. Nixon palaikymu į vicegubernatoriaus postą kandidatavusį Jumaane Williamsą (Džumanį Viljamsą), 42 metų miesto tarybos narį iš Bruklino, per pirminius rinkimus įveikė dabar šias pareigas einanti Kathy Hochul (Keti Houkul).

Buvusi JAV Kongreso narė K. Hochul dabar dalyvaus lapkritį vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose kaip gubernatoriaus A. Cuomo kampanijos partnerė. Valstijos vadovas taip pat buvo pasirinkęs ją savo kampanijos partnere per 2014 metų rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių