Pereiti į pagrindinį turinį

Sektos lyderiui iškelta trečia byla

2008-07-24 09:00

Ba­lan­dį Jung­ti­nė­se Vals­ti­jo­se at­skleis­tos po­li­ga­mi­nės sek­tos, ku­rio­je bu­vo iš­nau­do­ja­mi vai­kai, ly­de­ris bus tei­sia­mas už ne­pil­na­me­čių ža­gi­ni­mą ir ki­tus nu­si­kal­ti­mus.

Tek­sa­so pro­ku­ro­rai ant­ra­die­nį pa­skel­bė, kad pa­tei­kė kal­ti­ni­mus šiuo me­tu už ki­tą nu­si­kal­ti­mą ka­lin­čiam War­re­nui Jeff­sui ir dar pen­kiems po­li­ga­mi­nės sek­tos na­riams, ku­rių pa­var­dės ne­skel­bia­mos. Bend­ruo­me­nės ly­de­rio se­kė­jai bus tei­sia­mi už ne­pil­na­me­tės ža­gi­ni­mą, dvi­pa­tys­tę ir vai­kų iš­nau­do­ji­mo nu­slė­pi­mą.

52 me­tų W.Jeff­sas per­nai nu­teis­tas už bend­ri­nin­ka­vi­mą iš­ža­gi­nant ir ne­pil­na­me­tės ves­tu­vių or­ga­ni­za­vi­mą. Da­bar jis lai­ko­mas Ari­zo­nos ka­lė­ji­me.

Ba­lan­dį iš ran­čos „Yearn for Zion"  tei­sė­sau­gos pa­rei­gū­nai iš­ve­žė dau­giau kaip 400 vai­kų, ku­rie, kaip įta­ria­ma, bu­vo sek­sua­liai ir fi­ziš­kai iš­nau­do­ja­mi. Ne­sub­ren­du­sios mer­gai­tės bu­vo ren­gia­mos ly­ti­niam gy­ve­ni­mui su vi­du­ti­nio am­žiaus „dva­si­niais su­tuok­ti­niais", o ber­niu­kus mo­kė tęs­ti šios mor­mo­nų at­ski­lė­lių bend­ruo­me­nės daug­pa­tys­tės tra­di­ci­jas.

Po dvie­jų mė­ne­sių vai­kai grą­žin­ti tė­vams, nes Tek­sa­so aukš­čiau­sia­sis teis­mas nu­spren­dė, kad vals­ti­jos Vai­kų ap­sau­gos tar­ny­ba vir­ši­jo sa­vo įga­lio­ji­mus, paė­mu­si glo­bo­ti 468 vai­kus ir neį­ro­džiu­si, kad jiems tuo me­tu grė­sė tie­sio­gi­nis pa­vo­jus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų