Pereiti į pagrindinį turinį

Seulas: žemės drebėjimas Šiaurės Korėjoje galėtų reikšti branduolinį bandymą

2017-09-03 06:37
BNS inf.

Šiaurės Korėjoje, regis, atliktas šeštasis branduolinis bandymas, pranešė sekmadienį Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, cituodama karo pareigūnus, praėjus vos kelioms valandoms nuo Pchenjano pareiškimo apie sukurtą vandenilinę bombą, kurią galėtų nešti didelio nuotolio raketa.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Šiaurės Korėja tvirtino, kad jos lyderis stebėjo, kaip vandenilinė bomba dedama į naują tarpžemyninę balistinę raketą.

JAV geologijos tarnyba USGS nurodė užfiksavusi 5,1 balo stiprumo požeminį sprogimą 24 km į rytų šiaurės rytus nuo Sangdžibeigamo Šiaurės Korėjoje; pirmuosiuose pranešimuose minėtas 5,6 ir net 6,3 balo žemės drebėjimas.

Dirbtinis sprogimas aptiktas 0 val. 36 min. Šiaurinės Hamgjongo provincijos teritorijoje, nurodė naujienų agentūrai AFP Korėjos meteorologijos administracija.

Netrukus užregistruotas dar vienas žemės drebėjimas.

Japonijos premjeras: smerkiame branduolinį bandymą

Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzo Abė) po pranešimų apie 6,3 balo (kituose pranešimuose 5,1 ar 5,6 balo) žemės drebėjimą Šiaurės Korėjoje pareiškė, kad šeštasis Pchenjano atliktas branduolinis bandymas būtų „visiškai nepriimtinas“.

„Jeigu tai buvo branduolinis bandymas jis visiškai nepriimtinas; mes griežtai smerkiame tai“, – sakė jis po žemės drebėjimo, kuris gali reikšti naują galingą sprogdinimą Šiaurės Korėjoje.

„Esama tikimybės, kad tai ne gamtinis žemės drebėjimas, o Šiaurės Korėjoje atliktas branduolinis bandymas“, – sakė Sh.Abe ir pridūrė, kad ir Japonijos meteorologijos agentūra užfiksavo seisminę bangą.

Anksčiau Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, cituodama karo pareigūnus, pranešė, kad atliktas šeštasis branduolinis bandymas,praėjus vos kelioms valandoms nuo Pchenjano pareiškimo apie sukurtą vandenilinę bombą, kurią galėtų nešti didelio nuotolio raketa.

Vėliau „Yonhap“ minėjo ir dar vieną silpnesnį žemės drebėjimą, bet iš kitų šaltinių tai nebuvo patvirtinta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų