Pereiti į pagrindinį turinį

Sheikh Hasina prisaikdinta Bangladešo premjere

2014-01-12 11:50
Scanpix nuotr.

Sheikh Hasina sekmadienį, didėjant politinei krizei, buvo prisaikdinta trečiai kadencijai Bangladešo premjero poste – po žmonių aukų pareikalavusių rinkimų, kuriuos boikotavo opozicija.

Bangladešo prezidentas Abdul Hamidas premjerę prisaikdino prezidentūros rūmuose sostinėje Dakoje. Ceremoniją tiesiogiai transliavo televizijos.

Per ceremoniją, kurioje dalyvavo apie tūkstantį vyriausybės pareigūnų, aukšto rango kariškių, užsienio diplomatų ir naujai išrinktų parlamentarų, taip pat buvo prisaikdintas Sheikh Hasinos 48 narių ministrų kabinetas.

Sheikh Hasina tvirtino, kad jos lengva pergalė sausio 5-osios rinkimuose yra teisėta, nors balsavimą boikotavo opozicija ir jos sąjungininkai, o rinkimus temdęs kruvinas smurtas buvo didžiausias per visą šalies istoriją.

Sheikh Hasinos lyga „Awami“ laimėjo beveik 80 proc. vietų parlamente ir tai turėtų sudaryti jai sąlygas valdyti dar penkerius metus.

Tačiau analitikai sako, kad naujoji vyriausybė gali neilgai tverti, nes Sheikh Hasina susiduria su vis didėjančia politine krize ir intensyvėjančiais tarptautinės bendrijos bei opozicijos raginimais surengti naujus rinkimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų