Pereiti į pagrindinį turinį

Šį pusmetį Italiją pasiekusių migrantų skaičius – rekordinis

2015-06-29 11:26
BNS inf.
AFP nuotr.

Italijos institucijos nurodė sprendžiančios, kur apgyvendinti dar 2,9 tūkst. migrantų, plukdomų į šalies pietinius uostus, kai Viduržemio jūroje netoli Libijos krantų per pastarąją parą buvo surinkti žmonės, rasti 21 laive ir mėginę pasiekti Europą.

Naujausiose operacijose dalyvavo Italijos pakrančių sargybos ir kitokie laivais, taip pat Didžiosios Britanijos, Airijos ir Ispanijos karinių jūrų pajėgų laivai bei vienas laivas, priklausantis Maltoje įsikūrusios humanitarinės pagalbos organizacijos MOAS, pranešė Pakrantės sargyba.

Gelbėtojai šiais metais surinko jūroje beveik 68 tūkst. migrantų, galiausiai atsidūrusių Italijoje, rodo Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) statistika.

Šis precedento neturintis skaičius yra šiek tiek didesnis palyginanti su tuo pačiu laikotarpiu praeitais metais, kai nuo sausio 1-osios iki birželio 30-osios į šalį buvo atgabenti 63 885 išgelbėti atvykėliai. Per praeitus metus Italiją pasiekusių migrantų skaičius buvo rekordinis – 170 tūkstančių.

Dėl tokio antplūdžio nuo 2014-ųjų pradžios Italijos migracijos centrai, šiuo metu priglaudę apie 80 tūkst. prieglobsčio prašančių ir kitokių leidimo likti šalyje prašančių žmonių, patiria didžiulį spaudimą.

Padėtis tikriausiai dar pablogės vėliau vasarą, kai žmonių kontrabandininkų gabenamų migrantų srautas paprastai labiausiai padidėja. Pernai nuo birželio iki rugsėjo Italija pasiekė apie 100 tūkst. atvykėlių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų