Šiaurės Korėja vėl išbandė „itin didelę“ raketų leidimo sistemą

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) stebėjo naują „itin didelės raketų salvinės ugnies“ sistemos bandymą, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Antradienį Pietų Korėjos kariškiai pranešė, kad Šiaurės Korėja iš Pietų Pjongano provincijos rytų kryptimi paleido du „neidentifikuotus sviedinius“, kurie nuskriejo maždaug 330 kilometrų.

Sviediniai ar raketos buvo paleisti netrukus po to, kai Pchenjanas pasiūlė Jungtinėms Valstijoms rugsėjo pabaigoje atnaujinti darbo grupių derybas dėl Korėjos denuklearizacijos.

Kim Jong Unas antradienio bandymui vadovavo jo atlikimo vietoje, sakoma Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime.

„Itin didelės raketų salvinės ugnies“ sistema buvo išbandyta ir maždaug prieš dvi savaites. Tą bandymą taip pat stebėjo Kim Jong Unas.

KCNA pranešime sakoma, kad per antradienio bandymą buvo siekiama „išmatuoti kovinio dislokavimo laiką“, ir užsimenama, kad gali būti surengtas dar vienas bandymas.

Pirmadienį KCNA paskelbtame užsienio reikalų viceministrės Choe Son Hui (Čvė Son Hui) pareiškime buvo sakoma: „Norime susėsti su amerikiečiais išsamioms diskusijoms... tokiu laiku rugsėjo pabaigoje ir tokioje vietoje, dėl kurių reikia sutarti.“

Kim Jong Unas ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) per savo pirmą susitikimą Singapūre pernai birželio mėnesį paskelbė aptakų pareiškimą dėl „visiškos Korėjos pusiasalio denuklearizacijos“, bet iki šiol beveik nepadaryta pažangos dėl Pchenjano branduolinės programos likvidavimo.

Šių metų birželį ekspromtu susitikę Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje D. Trumpas ir Kim Jong Unas sutarė atnaujinti darbinio lygio dialogą, bet šios derybos dar nėra prasidėjusios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių