Šiaurės Korėjos lyderis vėl lankėsi Kinijoje ir susitiko su prezidentu

  • Teksto dydis:

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) vėl susitiko Kinijos šiaurės rytuose per iš anksto neskelbtą vizitą, artėjant planuojamam Pchenjano režimo vadovo susitikimui su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), antradienį paskelbė Pekino valstybinė žiniasklaida.

Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV parodė Xi Jinpingą ir Kim Jong Uną vaikštinėjančius pajūryje ir dalyvaujančius derybose šiaurės rytiniame Daliano mieste. Tuo metu valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ paskelbė, kad abu lyderiai susitiko pirmadienį ir antradienį.

Kim Jong Unas į Kiniją atvyko jau antrąkart nuo kovo, ir šis faktas pabrėžia Šaltojo karo laikų sąjungininkių pastangas pataisyti santykius, atvėsusius, kai Pekinas apsisprendė palaikyti Jungtinių Tautų sankcijas Šiaurės Korėjai dėl Pchenjano branduolinės veiklos.

Pekinas veikiausiai stengiasi nelikti nuošalyje po balandį įvykusio Kim Jong Uno istorinio susitikimo su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu (Mun Džejinu) ir prieš birželį planuojamą jo susitikimą su D. Trumpu.

„Po mano ir draugo pirmininko (Kim Jong Uno) pirmojo susitikimo buvo pasiekta teigiamos pažangos tiek dėl Kinijos ir KLDR (Šiaurės Korėjos) santykių, tiek dėl padėties Korėjos pusiasalyje“, – „Xinhua“ citavo Xi Jinpingą.

Pranešime taip pat cituojamas Kim Jong Unas: „Tai yra teigiami rezultatai po mano ir draugo generalinio sekretoriaus (Xi Jinpingo) istorinio susutikimo.“

Japonijos žiniasklaida anksčiau paskelbė nuotraukų, kuriose matyti, kaip lėktuvas, kuriuo paprastai naudojasi svarbūs Šiaurės Korėjos veikėjai, išskrenda iš Daliano, todėl buvo keliama prielaida, kad Kim Jong Unas apsilankė šiame mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių