Sibirą glemžiasi miškų gaisrai: D. Trumpas pasiūlė V. Putinui pagalbą

  • Teksto dydis:

Rusijos ir JAV prezidentai Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį telefonu aptarė Rusijoje siaučiančius miškų gaisrus, ir amerikiečių lyderis pasiūlė Maskvai pagalbą.

„Šiandien vakare amerikiečių iniciatyva įvyko V. Putino pokalbis telefonu su D. Trumpu. JAV prezidentas pasiūlė pagalbą Rusijai kovojant su miškų gaisrais Sibire“, – trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Rusijos prezidentas pareiškė nuoširdžią padėką už parodytą dėmesingumą, pagalbos siūlymą ir paramą. V. Putinas pažymėjo, kad Rusija prireikus ja pasinaudos“, – sakoma pranešime.

Rusijos prezidentas JAV prezidento žingsnį įvertino kaip pažadą, kad ateityje pavyks atkurti visapusiškus santykius tarp abiejų šalių.

„Tuo pačiu V. Putinas informavo amerikiečių kolegą, kad Sibire jau sukurta galinga aviacijos grupuotė kovai su gaisrais. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos ataskaitos rodo, kad su tam tikrais sunkumais, bet sprendžiami lėktuvų ir sraigtasparnių degalų papildymo ir paskirstymo klausimai“, – nurodė Kremlius.

„Rusijos prezidentas JAV prezidento žingsnį įvertino kaip pažadą, kad ateityje pavyks atkurti visapusiškus santykius tarp abiejų šalių, – sakoma pranešime. – Rusijos ir JAV prezidentai susitarė kontaktuoti ir telefonu, ir per asmeninius susitikimus“.

Nepaisant neeilinių skubių priemonių, Rusijoje per parą atsirado 18 naujų miškų gaisrų židinių, ketvirtadienį pranešė tarnybos. Nurodoma, kad gaisrų židiniai aktyviai gesinami.

Iš viso miškų gaisrai apėmė daugiau kaip 3 mln. hektarų.

„Per praėjusią parą Rusijoje likviduoti 29 miškų gaisrai 404 ha plote. Rugpjūčio 1 dieną vidurnaktį RF teritorijoje degė 165 miško gaisrai 116 089 ha plote, dėl kurių vyko aktyvaus gesinimo darbai“, – ketvirtadienį „Interfax“ sakė aviacinės miškų apsaugos įstaiga „Avialesoochrana“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Taip ir buvo. Tik jų negaudė, o iššaudė iš malūnsparnių. Ir baigėsi gaisrai...

Anonimas

Anonimas portretas
Te lietuvių apmokyti chocholų diversantai padeginėja. Kai rusai juos pagaus- pririš prie medžio ir pačius padegs....

...

... portretas
Chm: "Rusijoje per parą atsirado 18 naujų miškų gaisrų židinių" - ir kaip patikėt kad tai ne diversijos?.. :s
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių