Pereiti į pagrindinį turinį

Sicilijos mafijos bosui pasislėpti nepavyko

2009-06-23 09:24
Reidai: per kelerius pastaruosius metus Italijos policija sulaikė šimtus mafijos narių, tarp jų – du bosų bosus.
Reidai: per kelerius pastaruosius metus Italijos policija sulaikė šimtus mafijos narių, tarp jų – du bosų bosus. / AFP nuotr.

Policija džiaugiasi sėkminga operacija. Venesueloje buvo areštuotas Sicilijos mafijos aukšto rango bosas, kuris yra įtrauktas į Italijos 30-ies pavojingiausių žmonių sąrašą.

63 metų Salvatore Miceli, kuris slapstėsi nuo 2001 m. ir buvo ieškomas dėl ryšių su mafija bei narkotikų kontrabandos, Karakase areštavo italų policija ir Interpolo agentai. Venesuelos vidaus reikalų ministras Tareckas El Aissami sakė, jog S.Miceli tikriausiai buvo pasidaręs kelias veido operacijas, kad taptų neatpažįstamas, ir kad Venesuela rengiasi perduoti jį Italijai.

"Tai, kad bosas S.Miceli sulaikytas, yra didelis smūgis "Cosa Nostrai", – sakė buvęs Italijos parlamento Kovos su mafija komisijos pirmininkas Giuseppe Luma. Senatorius pabrėžė, jog S.Miceli, priklausantis galingo "krikštatėvio" Matteo Messinos Denaro tinklui, su Kalabrijos mafija "'Ndrangheta" prižiūrėjo didelius narkotikų kontrabandos sandėrius. Kaip teigiama, jis turėjo gerų ryšių su Kolumbijos narkotikų karteliais.

Italijos policija pastaraisiais metais sudavė skaudžių smūgių Sicilijos mafijai, areštavusi kelis aukšto rango mafiozus, tarp jų – bosų bosą Bernardo Provenzano ir jo numanomą įpėdinį Salvatore Lo Piccolo. Abu bosų bosai buvo areštuoti per policijos operacijas 2006–2007 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų