Šilumos rekordai: Vokietijoje šeštą dieną iš eilės fiksuojama per 20 laipsnių temperatūra

Vokietijoje orai toliau gerina rekordus: pirmą kartą per meteorologinių stebėjimų istoriją šalyje šešias dienas paeiliui termometro stulpelis žiemą pakyla iki 20 ir daugiau laipsnių šilumos.

Tai ketvirtadienį pranešė Vokietijos meteorologijos tarnyba (DWD).

„Anksčiau tai jau kelis sykius buvo fiksuojama tris dienas paeiliui, pastarąjį kartą – 2019 metais. Bet dabar šis laikotarpis iškart padvigubėjo – čia ir pasireiškia klimato šilimas“, – pažymėjo DWD specialistai. Be to, įvairūs temperatūros rekordai buvo pasiekti Vokietijos regionuose. Pavyzdžiui, Badeno-Viurtembergo federalinėje žemėje oras sušilo iki 21,8 laipsnio.

Antradienį DWD pranešė, kad Vokietijoje per savaitę buvo užfiksuotas rekordinis oro temperatūros šuolis – kai kuriuose šalies rajonuose jis siekė daugiau kaip 40 laipsnių.

Ekspertų duomenimis, Getingene (Žemutinės Saksonijos federalinė žemė) vasario 14 d. termometro stulpelis nukrito iki minus 23,8 laipsnio Celsijaus, o jau vasario 21 d. oras sušilo iki plius 18,1 laipsnio. Tad per savaitę oro temperatūra pakilo 41,9 laipsnio, viršydama ankstesnį rekordą, kuris buvo užfiksuotas dar 1880 metų gegužę, kai per septynias dienas oro temperatūros šuolis sudarė 41 laipsnį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių