Singapūras teigia nuo 2019 metų konfiskavęs daugiau nei 4 mlrd. eurų nešvarių pinigų

  • Teksto dydis:

Singapūras nuo 2019 metų konfiskavo 6 mlrd. Singapūro dolerių (4,1 mlrd. eurų), susijusių su nusikalstamumu ir pinigų plovimu, trečiadienį pranešė turtingo miesto-valstybės valdžia.

Apie tai pranešta po to, kai pernai kilęs didžiulis nešvarių pinigų skandalas sugadino nepriekaištingą Singapūro reputaciją.

Pernai Singapūras surengė daugybę reidų vienoje didžiausių pasaulyje 3 mlrd. Singapūro dolerių (2 mlrd. eurų) pinigų plovimo byloje, per kuriuos buvo konfiskuotas nekilnojamasis turtas, automobiliai ir prabangos prekės, taip pat sulaikyti keli užsieniečiai.

„Kaip tarptautinis finansų ir verslo centras pripažįstame, kad susiduriame su didesne pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo rizika“, – trečiadienį Finansinių veiksmų darbo grupės, pasaulinės finansinių nusikaltimų prevencijos asociacijos, surengtame renginyje sakė ministras pirmininkas Lawrence'as Wongas.

„Tačiau esame pasiryžę padaryti viską, ko reikia, kad reaguotume į šią riziką ir išsaugotume Singapūro patikimo finansų centro reputaciją“, – pridūrė jis.

Ataskaitoje, kuri paskelbta Pietryčių Azijos šaliai stengiantis sustabdyti nusikalstamu būdu įgytų pinigų srautus, teigiama, kad daug Singapūro bylų yra susijusios su užsienio nusikalstamais sindikatais, naudojančiais sudėtingus metodus.

Ataskaitoje teigiama, kad iš konfiskuotų 6 mlrd. Singapūro dolerių apie 416 mln. Singapūro dolerių (287 mln. eurų) grąžinta nukentėjusiesiems, o dar 1 mlrd. Singapūro dolerių (690 mln. eurų) – valstybei.

Dėl didžiosios dalies likusių pinigų vyksta tyrimai arba teisminiai procesai, priduriama joje.

Praėjusią savaitę finansų pareigūnai pranešė, kad bankų sektorius, įskaitant turto valdymą, „įvertintas kaip keliantis didžiausią pinigų plovimo riziką Singapūrui“.

Jie pridūrė, kad bankais „lengviau pasinaudoti nusikaltėliams dėl jų vaidmens didelės apimties sandoriuose finansų sistemoje ir aptarnaujant klientus, kuriems gresia didesnė pinigų plovimo rizika“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių