Sirija patyrė agres

Atšalę Sirijos ir Jungtinių Valstijų santykiai pradėjo kaisti. Damaskas apkaltino Vašingtoną, kad šis surengė ataką Sirijos teritorijoje ir nužudė devynis civilius.

Pasak Sirijos žiniasklaidos, amerikiečiai operaciją surengė sekmadienį Sukirajos kaime, esančiame prie pat sienos su Iraku. Keturiais sraigtasparniais atvykę kariškiai neva šturmavo nebaigtą statyti pastatą ir paleido ugnį į darbininkus. Sirijos duomenimis, žuvo devyni žmonės, tarp jų – viena moteris ir keturi vaikai.

Sirija vakar pareiškė protestuojanti prieš šią JAV ataką, o valstybinė žiniasklaida incidentą pavadino karo nusikaltimu ir šaltakraujiška žmogžudyste.
Irake dislokuotos JAV pajėgos vakar teigė neturinčios informacijos apie kruviną reidą. Tačiau Irako vyriausybės atstovas Ali al Dabbaghas sakė, kad Sirijoje buvo įvykdytas reidas prieš sukilėlius, rengiančius išpuolius Irake.

Jeigu Damasko pranešimai pasitvirtintų, sekmadienio reidas būtų pirma tokio pobūdžio amerikiečių ataka Sirijos teritorijoje.


Šiame straipsnyje: Sirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Tai ką Siriją patyrė? Ir kodėl šįkart laikrašty informacijos daugiau nei kad čia?

Fenixas

Fenixas portretas
išmaldos turi būt prašoma tam tikrose vietose, šiuo atveju, prie maldos namų (Vilniuje jie ant kiekvieno kampo). Daugumai, palaikantiems šią akciją, iki draudimo elgetavimas net nerūpėjo, o dabar šaukia tik tam, kad prieštaraut. Kažkodėl tai nestebina... Akcijos dalyviams buvo įteikti batonai bei informacinės kortelės, kuriose nurodoma, kur benamiai gali gauti pagalbos. Manau niekas nieko nebaus, jei vietoj kelių varganų centų žmogui šalia esančioje parduotuvėje nupirksime maisto ir paduosim "alkstančiam"... Deja, kaip nekeista, bet pakeliui į Kudirkos a. sutikti benamiai ir batonus, ir korteles priimti atsisakė. "-Duok centų, šito neimsiu.." Akcijos lyderis batonus pavadino "pašvinkusiais", nors kai buvo pasiūlytas pirkimo čekis, susiraukė ir užsisuko. Dažnai pritariam panašioms akcijoms, tačiau kartais reikia susimąstyti kodėl priimama vienokia ar kitokia tvarka. Kai uždraudė vartoti alkoholį viešose vietose arba rūkymą kavinėse, baruose ar klubuose taipogi daugelis prieštaravo, dabar dauguma pritaria. Graudu kai rėkiama tik tam, kad rėkt ir nesigilinama kodėl vienokia ar kitokia tvarka įvedama...

Birute

Birute portretas
Daugelis prašančiūjų prašo ant ,,maisto ",bet tik gavę litą perka alkoholį , todėl ir niekad neduodu.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių