Pereiti į pagrindinį turinį

Sirija patyrė agresiją

2008-10-28 09:00

Atšalę Sirijos ir Jungtinių Valstijų santykiai pradėjo kaisti. Damaskas apkaltino Vašingtoną, kad šis surengė ataką Sirijos teritorijoje ir nužudė devynis civilius.

Pasak Sirijos žiniasklaidos, amerikiečiai operaciją surengė sekmadienį Sukirajos kaime, esančiame prie pat sienos su Iraku. Keturiais sraigtasparniais atvykę kariškiai neva šturmavo nebaigtą statyti pastatą ir paleido ugnį į darbininkus. Sirijos duomenimis, žuvo devyni žmonės, tarp jų – viena moteris ir keturi vaikai.

Sirija vakar pareiškė protestuojanti prieš šią JAV ataką, o valstybinė žiniasklaida incidentą pavadino karo nusikaltimu ir šaltakraujiška žmogžudyste.

Irake dislokuotos JAV pajėgos vakar teigė neturinčios informacijos apie kruviną reidą. Tačiau Irako vyriausybės atstovas Ali al Dabbaghas sakė, kad Sirijoje buvo įvykdytas reidas prieš sukilėlius, rengiančius išpuolius Irake.

Vieta, kur, pasak Sirijos, įvykdytas reidas, yra netoli Irako miesto Al Kaimo – sienos perėjimo punkto, per kurį Irako sukilėliams gabenama ginkluotė. Vašingtonas ne kartą kaltino Damaską, kad šis nesaugo savo rytinės sienos ir užmerkia akis prieš sukilėlių judėjimą ir ginkluotės gabenimą.

Jeigu Damasko pranešimai pasitvirtintų, sekmadienio reidas būtų pirma tokio pobūdžio amerikiečių ataka Sirijos teritorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų