Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalas dėl elektroninių laiškų: atsistatydina JAV demokratų pirmininkė

2016-07-25 06:32
BNS inf.

JAV Demokratų partijos pirmininkė Debbie Wasserman Schultz (Debi Vaserman Šulc) sekmadienį paskelbė, kad atsistatydina, – po to, kai buvo nutekinti elektroniniai laiškai, kurie rodo, jog vienas saviškis bandė pakirsti Hillary Clinton (Hilari Klinton) varžovo partijos pirminiuose rinkimuose Bernie Sanderso (Bernio Sanderso) kampaniją.

Debbie Wasserman Schultz
Debbie Wasserman Schultz / Scanpix nuotr.

D. Wasserman Schultz atsistatydins baigiantis Demokratų nacionaliniam suvažiavimui, sakoma jos pareiškime, paskelbtame suvažiavimo Filadelfijoje, kuris partijos kandidate į JAV prezidentus turi patvirtinti H.Clinton, išvakarėse.

Jos pasitraukimu, kurio B. Sandersas seniai siekė, norima užbrėžti liniją po tuo skandalu, demokratų grietinėlei desperatiškai stengiantis suvienyti partiją aplink buvusią valstybės sekretorę H. Clinton, kuri lapkritį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose varžysis su respublikonų kandidatu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

D. Wasserman Schultz, Atstovų Rūmų narė iš Floridos, pakartojo savo ketinimą būti H.Clinton pavaduotoja per prezidento rinkimų kampaniją, bet sakė, kad jos penkerius metus trukęs vadovavimas Demokratų nacionaliniam komitetui (DNK) baigėsi.

„Einant į priekį, geriausias būdas man pasiekti šiuos tikslus yra atsistatydinti iš partijos pirmininko (posto) baigiantis šiam suvažiavimui“, – sakoma jos pareiškime.

Ji nurodė, kad vis tiek pradės ir užbaigs suvažiavimą.

Tarp nutekintų elektroninių laiškų iš Demokratų partijos lyderių paskyrų yra mažiausiai du laiškai, kurie rodytų vieno saviškio pastangas trukdyti H. Clinton varžovo B. Sanderso kampanijai, įskaitant pastangas vaizduoti jį kaip ateistą ir pakirsti jo kampaniją religingose valstijose.

Vermontui atstovaujantis senatorius sekmadienį pakartojo raginimą, kad D. Wasserman Schultz, kurios vadovavimas jau ir taip buvo kritikuojamas ir dėl kurios nešališkumo buvo suabejota pasirodžius minėtiems nutekintiems laiškams, atsistatydintų.

Prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sakė, jog sekmadienį paskambino D. Wasserman Schultz ir pasakė, kad yra „dėkingas“ už jos darbo metus.

Vis dėlto D. Wasserman Schultz pastaruoju metu pasirodė kaip skaldanti lyderė – B. Sanderso stovykla ir jos šalininkai buvo susirūpinę, kad DNK kreipia situaciją H. Clinton paskyrimo kandidate link.

„Tie elektroniniai laiškai tiesiog įrodė, ką mes galvojome“, – AFP sakė Dora Bouboulis (Dora Bubulis) iš Vermonto, žygiuodama vienoje demonstracijoje Filadelfijoje.

H. Clinton paskelbė pareiškimą, kuriame dėkoja D. Wasserman Schultz ir pareiškia, kad jos draugė „ir toliau dirbs viena iš pavaduotojų“ per jos kampaniją visos šalies mastu, „Floridoje ir kitose svarbiose valstijose“.

D. Trumpas negaišdamas nusitvėrė naujienų apie demokratų lyderės atsistatydinimą.

„Visuomet sakiau, kad Debbie Wasserman Schultz buvo pervertinta. Demokratų suvažiavimas byra“, – šaipėsi jis per „Twitter“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų