Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalų persekiojamas Toronto meras gydysis priklausomybės ligų klinikoje

2014-05-01 13:26
Scanpix nuotr.

Skandalų persekiojamas Toronto meras Robas Fordas pareiškė, jog išeina atostogų ir pradės gydymo kursą priklausomybės ligų klinikoje, kai į viešumą iškilo naujas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip šis pareigūnas vėl rūko kreką – prastos kokybės kokainą.

44 metų R.Fordas jau yra prisipažinęs, kad anksčiau smarkiai gerdavo ir rūkydavo kreką, o jo perrinkimo kampanija pagrįsta prašymu suteikti jam dar vieną galimybę.

Toronto dienraštis „The Globe and Mail“ paskelbė kelis kadrus iš vaizdo įrašo, kurį esą peržiūrėjo jo žurnalistai. Kaip teigiama, tame įraše R.Fordas matomas laikantis metalinę pypkę, neva pripildytą dažnai priklausomybę sukeliančio gryno kokaino pakaitalo.

Pasak laikraščio, tame vaizdo įraše, kuris esą buvo nufilmuotas narkotikų prekeiviu prisistačiusio vyro, ketvirtojo pagal dydį Šiaurės Amerikos miesto meras matomas užsitraukiantis iš vario spalvos pypkės, išpučiantis dūmų debesį ir smarkiai purtantis dešinę ranką.

Tą įrašą pateikęs vyras sakė, kad jis buvo nufilmuotas šeštadienį paryčiais – daugiabučio, kuriame gyvena R.Fordo sesuo Kathy (Keiti), rūsyje.

Trečiadienio vakarą Toronto merijoje žurnalistų užspeistas R.Fordas nesutiko atsakyti į klausimus apie tą vaizdo įrašą, nurodė „The Globe and Mail“.

Laikraštis pridūrė, kad minėtas narkotikų prekeivis norėjo parduoti tą įrašą „bent už šešiaženklę sumą“. Leidinys nurodė, kad R.Fordo sesuo irgi yra priklausoma nuo narkotikų.

Tuo tarpu bulvarinis dienraštis „Toronto Sun“ savo tinklalapyje paskelbė garso įrašą, kuriame esą girdimas girto mero balsas, įrašytas viename bare pirmadienio vakarą. Tame įraše R.Fordas girdimas besikeikiantis ir svaidantis nepadorias pastabas apie savivaldybės ir provincijos politikus.

Problemos dėl alkoholio

„Turiu rūpesčių dėl alkoholio ir sprendimų, kuriuos priėmiau jo paveiktas. Su tuo kovoju jau kurį laiką“, – sakoma trečiadienio vakarą paskelbtame R.Fordo pranešime, rašo laikraštis „The Star“.

„Šiandien, kurį laiką pamąstęs apie savo paties gerovę, kaip geriausiai galėčiau tarnauti Toronto žmonėms ir kas geriausia mano šeimai, nusprendžiau padaryti pertrauką savo kampanijoje ir mero pareigose bei nedelsdamas kreiptis pagalbos“, – pridūrė R.Fordas.

R.Fordo advokatas Dennisas Morrisas (Denisas Morisas) sakė žurnalistams, kad meras kreipsis į „įstaigą, padedančią žmonėms, turintiems sunkumų dėl priklausomybės.“

Meras, jau daug mėnesių neišbrendantis iš skandalų, į kuriuos įklimpo, kai buvo apkaltintas nederamu elgesiu per virtinę išgertuvių, lapkričio viduryje Toronto miesto tarybos sprendimu neteko daugumos įgaliojimų.

Į tarptautinės žiniasklaidos pirmuosius puslapius R.Fordas pateko beveik prieš metus, kai kitas narkotikų prekiautoju prisistatęs vyras mėgino parduoti Kanados ir JAV leidiniams kitą vaizdo įrašą, kuriame meras esą matomas rūkantis kreką.

Tuomet R.Ford as neigė esantis narkomanas, bet vėliau pripažino rūkęs kreką apimtas „girto svaigulio“. Tačiau jis tikino nesantis priklausomas nuo kvaišalų.

Vėliau jis ne kartą buvo nufilmuotas, kai pasirodydavo viešumoje apkvaitęs arba neprognozuojamai elgdavosi. R.Fordas pripažino smarkiai geriantis, tačiau tvirtino beveik niekada nevartojantis narkotikų.

Šis prieš didelius mokesčius pasisakantis populistas buvo pirmąkart išrinktas meru 2010 metų spalį, iškovojęs triuškinamą pergalę ir surinkęs 47 proc. balsų, kai Toronto gyventojai patikėjo jo pažadais sumažinti mokesčius ir apkarpyti nebūtinas išlaidas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų