Skrydžių palydovai grasina pratęsti streiką oro linijose „Germanwings“

Skrydžių palydovai, dirbantys aviacijos bendrovei „Lufthansa“ priklausančiose „Germanwings“ oro linijose, pirmadienį pradėjo trijų dienų trukmės streiką, tačiau darbuotojams atstovaujanti profsąjunga UFO įspėjo, kad vykstantis profesinis ginčas gali ir dar labiau užsitęsti.

UFO pirmininkas Danielis Flohras visuomeniniam transliuotojui ZDF sakė, kad iš vadovybės nesulaukus nuolaidų, streikai bus pratęsiami „iš anksto neįspėjus“, nors „patys to nenorime“.

Gyvai transliuojamame sąraše, paskelbtame oro linijų internetiniame puslapyje, nurodoma, kad buvo nutraukti 182 skrydžiai tarp tokių didelių Vokietijos miestų, kaip Berlyno, Kelno, Hamburgo ir Miuncheno.

Taip pat buvo nutraukti kai kurie skrydžiai, jungiantys Vokietiją su kaimyninėmis šalimis Austrija ir Šveicarija.

Trijų dienų streiko metu buvo paveikta apie 15 proc. „Eurowings“ skrydžių, bendrovės atstovas sakė naujienų agentūrai dpa.

Kadangi buvo paveiktas nedidelis skrydžių skaičius, nekilo didelio kelionių chaoso, lydėjusio ankstesnius didesnio masto streikus. Dauguma keleivių galėjo rezervuoti alternatyvius skrydžius.

Vokietijos didžiausias Frankfurto oro uostas savo internetiniame puslapyje skelbė, kad šiandien laukia „normali diena“, kurios metu teks susidurti tik su „neilgu laukimu saugumo patikrinimo metu“.

„Germanwings“ vadovai streiką rengia dėl taisyklių, susijusių su skrydžio palydovų darbu nevisu etatu.

Dėl darbo ginčų jau vyko „įspėjamasis streikas“ keturiose „Lufthansa“ valdomose oro linijose. Dėl nesutarimų pagrindinėse bendrovės oro linijose lapkritį įvyko dviejų dienų streikas, paveikęs 1,5 tūkst. skrydžių ir 200 tūkst. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių