Pereiti į pagrindinį turinį

Skuba gauti Didžiosios Britanijos pilietybę

Reuters nuotr.

Artėjant referendumui dėl Didžiosios Britanijos ateities Europos Sąjungoje, tūkstančiai europiečių, gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, skuba tapti šios šalies piliečiais.

Žmonės baiminasi dėl savo ateities, jei britai nuspręstų išstoti iš Europos Sąjungos. Tuomet kiltų daugybė teisinių klausimų: kaip elgtis su šalyje šiuo metu esančiais imigrantais - ar jie turėtų grįžti į savo kilmės šalį, ar prašyti darbo vizų. Nerimauja ir apie du milijonus kitose Europos Sąjungos šalyse gyvenančių britų, kuriems taip pat tektų grįžti namo.

Britanijoje pastaraisiais metais itin išplito euroskepticizmas. Britai nepatenkinti nepastovia ekonomine situacija bendroje rinkoje bei augančiais imigracijos mąstais. Tačiau ekspertai įspėja, kad Britanijai atsiskyrus nuo Europos, susilpnėtų jos ekonomika, išaugtų grėsmė nacionaliniam saugumui bei sumažėtų finansavimas moksliniams tyrimams, kuris šiuo metu ateina iš Europos Sąjungos biudžeto. Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pažadėjo referendumą dėl šalies ateities Europos Sąjungoje surengti vėliausiai 2017 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų