Slovakijos prezidentė Z. Čaputova: remiu Baltarusijos opoziciją

Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova ketvirtadienį per susitikimą su Baltarusijos opozicijos kandidate į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja pareiškė remianti Baltarusijos opoziciją ir pavadino jos veiksmus pateisinamais.

„Visas demokratinis pasaulis, taip pat ir Slovakija, laiko šimtų tūkstančių protesto demonstracijose dalyvaujančių baltarusių pastangas pateisinamomis. Taikiai protestuojančių žmonių mušimas ir suėmimai, atsisakymas suteikti medicinos pagalbą sužeistiems demonstrantams, opozicijos atstovų vertimas palikti šalį – visa tai rodo, kad Lukašenkos režimas prarado legitimumą ir nebegali išlaikyti valdžios be smurto prieš savo piliečius“, - pabrėžė Z. Čaputova.

„Ponia Cichanouskaja jaučia, kad Slovakija supranta Baltarusiją. Ir aš ją patikinau, kad mes ją tvirtai remsime ir ateityje“, - parašė feisbuke Slovakijos prezidentė.

Anksčiau ketvirtadienį S. Cichanouskaja susitiko su Slovakijos ministru pirmininku Igoriu Matovičiumi ir užsienio reikalų ministru Ivanu Korčoku.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DVI ČIUČIUNDROS "REMIA"...

DVI ČIUČIUNDROS "REMIA"... portretas
Nuo sunkumo žiūrėkite, kad nebūtų priešlaikinio gimdymo...

čempionas ,

čempionas , portretas
ura kaip yra gražiai atrodantys jaunu gražiu moteru supratimas ir vertinimas tarpusavio santykiu eskadriliu laisvuju šaliu padangiu skridžiu šturvalu, piločiu gyvenimui pildymo procesu kelius tegul viso regijoniniu planetos paukščiu skrydžius lydi tik gerovė, ir geris taikos ir laisves kurėjoms, aš esu senis bet vertinu žmoniu kovas kurios yra nelygiu keliu žabangomis plakamos žmonija kenčia leja ašaras ir nori pasekti savo ištroškusiu noru, o diktatorius juk nenori suprasti prastu žmonių gėrio tik trukdo užgrobės lovi lyg taip priklausytu jam suneštu žmoniu prakaitu ir krauju lipintu, sau ant sienu , linkiu jums būti laisvems 2021m sekti savus noro tikslus nubrežtus,

Tavo architektas

Tavo architektas portretas
Žmogui, kuris tiek pastangų įdeda dėl savo šalies pažangių žmonių, pagarba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių