Pereiti į pagrindinį turinį

Šnipų vado užrašai sudrebino Prancūziją

2008-10-11 09:00

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy prieš ketverius metus buvo itin veiklus politikas. Būdamas vedęs ir eidamas atsakingas vidaus reikalų ministro pareigas jis sugebėjo dar turėti ir romaną su viena jo kabineto darbuotoja.

Tokias prielaidas ketvirtadienį padarė Prancūzijos žurnalas "Le Point", į kurio žurnalistų rankas pateko buvusio šalies žvalgybos agentūros "Reseignements Generaux" direktoriaus Yves'o Bertrand'o užrašai. Buvęs šnipų vadovas šias pareigas ėjo dvylika metų iki 2004-ųjų.

Minėto pareigūno dienoraščiai su žvalgybos ataskaitomis apie šalies lyderių korupciją, šantažą ir narkotikų vartojimą prieš kurį laiką buvo paimti iš Y.Bertrand'o tiriant bylą dėl šalies politikų naudojamų juodųjų technologijų. Nežinomi asmenys nutekino buvusio žvalgų vado dienoraštį žurnalui "Le Point".

63 metų Y.Bertrand'as savo dienoraštyje aprašė ir pikantiškų detalių apie privatų ministro pirmininko Lionelio Jospino gyvenimą ir jo šeimą. "Šie užrašai yra baisi kelionė po respublikos pakraščius", – rašoma žurnalo straipsnyje.

Iš žvalgybos vado užrašų leidinio žurnalistai daro prielaidą, kad nuo 2002 m. jo vadovauja žvalgybos tarnyba dirbo prezidentui Jacques'ui Chiracui, siekdama sukompromituoti tuomet prezidento rinkimams besiruošusį N.Sarkozy.

2004-aisiais N.Sarkozy atleido Y.Bertrand'ą iš žvalgybos agentūros "Reseignements Generaux" direktoriaus pareigų, įtardamas, kad jo varžovo Dominique de Villepino užsakymu jis panaudojo žvalgybos agentūrą siekdamas sukompromituoti N.Sarkozy.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų