Socialiniuose tinkluose paskelbti slapti dokumentai apie JAV ir NATO pagalbą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose pasklido slapti dokumentai, kuriuose išsamiai aprašyta JAV ir NATO pagalba Ukrainai rengiantis pavasario puolimui prieš Rusiją, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.

Pasak Pentagono, šiuo metu atliekamas galimo saugumo pažeidimo vertinimas.

„Žinome apie socialiniuose tinkluose paskeltus pranešimus, ir departamentas šį klausimą nagrinėja“, – teigė Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh.

„The New York Times“ nurodė, kad šie dokumentai buvo išplatinti socialiniame tinkle „Twitter“ ir platformoje „Telegram“, o juose, kaip pranešama, yra diagramų ir detalių apie ginklų tiekimą, batalionų skaičių ir kitos slaptos informacijos.

Dokumentuose pateikta informacija yra mažiausiai penkių savaičių senumo, o pats naujausias datuotas kovo 1 diena, sakė „The New York Times“.

Leidinyje rašoma, kad viename iš dokumentų pateikiami apibendrinti 12 Ukrainos kovinių brigadų apmokymų tvarkaraščiai, o devynias iš jų apmoko JAV ir NATO pajėgos, o jiems reikėtų 250 tankų ir daugiau kaip 350 mechanizuotų transporto priemonių.

Dokumentai, iš kurių mažiausiai vienas pažymėtas žyma „visiškai slapta“, buvo platinami prorusiškais vyriausybiniais kanalais.

Dokumentuose taip pat pateikiama informacija apie Ukrainos kariuomenės kontroliuojamos ginkluotės, įskaitant raketų sistemas HIMARS, JAV pagamintas artilerijos raketų sistemas, kurių efektyvumas prieš Rusijos pajėgas yra itin didelis, išlaidų rodiklius.

Leidinio cituojami karo analitikai perspėjo, kad kai kuri informacija, kaip manoma, buvo pakeista Rusijai vykdant dezinformacijos kampaniją, o viename iš jų buvo perdėtas Ukrainos karių žūčių skaičius ir sumažinti Maskvos patirti nuostoliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antraštės patikslinimas

Antraštės patikslinimas portretas
Socialiniuose tinkluose paskelbti slapti dokumentai apie JAV ir NATO pagalbą Ukrainos nusikaltėlių nacių režimui ilgiau išsilaikyti valdžioje. Ukraina jokios pagalbos negauna, tik savo vyrus karstuose.

Mazeikiu Nafta

Mazeikiu Nafta portretas
'dedule' padovanojo jankiam uz prezidento titula,tik 'dedulei' nepasake ,kad prezidentai renkami o ne skiriami,kaip profesoriaus vardai uz nuopelnus rusu kgb .

jebal konia nosom v zopu

jebal konia  nosom v zopu portretas
sankcijos rusam veikia... 4 bankai amerikoj ..1 bankas sveicarijoj dejo i dugna... a lietuvos teritorijoj dirbantys uzsienio bankai pelnus skaiciuoja... del slaptos info nepergyvenu visiskai...google , android, hujavei, aples iphonai viska suzino dar iki jum suzinant.... idomu butu paskaityt inete apie mazeikiu naftos prihvatizacija...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių