Spauda: Rusijos valdžia įsakė sunaikinti įrašus apie Gulago kalinius

  • Teksto dydis:

Rusijos spauda praneša, kad šios šalies pareigūnai, remdamiesi slaptai dar 2014 metais išleistu įstatymu, ketina sunaikinti įrašus apie Sovietų Sąjungos priverstinio darbo stovyklose – Gulage – kalėjusius asmenis.

Manoma, kad šiose stovyklose galėjo būti įkalinta 3–12 mln. žmonių. Įrašai apie juos saugomi Gulago istorijos muziejuje, kurį norima nugriauti, rašo naujienų portalas „The Moscow Times“. Kartu su muziejumi norima sunaikinti ir ten saugomus įrašus apie tuos milijonus nuo sovietinio režimo nukentėjusių žmonių – apie stovyklose mirusius, siaubingas sąlygas ten išgyvenusius bei pastarųjų žmonių paleidimo datas.

Penktadienį tai dienraščiui „Kommersant“ patvirtino ir vienas policijos atstovas. Anot jo, remiantis „vidiniam naudojimui skirtu“ įsaku, kai Gulage įkalintam žmogui sukanka 80 metų, privalu sunaikinti įrašus apie jo įkalinimą.

Gulago muziejaus direktorius Romanas Romanovas teigia, kad tokie veiksmai gali užmauti apynasrį tyrinėjimams apie Sovietų Sąjungos represijas bei jau kreipėsi į Rusijos Žmogaus teisių komiteto vadovą Mikhailą Fedotovą, kad jis padėtų sustabdyti muziejaus likvidavimą ir jame saugomų .

Jis prižadėjo „visada apsaugoti archyvus, kuriuose esama itin svarbios istorinės informacijos“, mat ji itin vertinta „kovojant su istorijos falsifikavimu“, nes „kai nėra dokumentų, gali prigalvoti bet ko“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suslikas

Suslikas portretas
Rusai ten tvarko mūsų kapus!!! O ka daro če lėtuviai? Žydam šiknas laižo

ka

ka portretas
kalbet apie rusu valdzia jei musu buve ir esantys ka daro ir naikina knygas apie gulago kancias pvz. Kauno c. biblioteka iseme is apyvartos L.Dambrausko /Gyvenimo akimirkos 2 tomai/ kur autorius apraso savo asmenini gyvenima gulaguose paminedamas ir kaikuriu tuometiniu parsidaveliu pavardes ir kurios turbut palikuonyms nepatiko nes tokiu dauguma valdininkijoje kuri siandien sugriove ir griauna zmoniu gyvenimus po lozungu/demokratija/ arba /vsio zakonno/....

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių