Policija LGBT eitynių dalyvius tramdė ašarinėmis dujomis

  • Teksto dydis:

Turkijos policija sekmadienį paleido ašarines dujas į gėjus ir jų teisių aktyvistus, nepaklususius valdžios sprendimui rengti eitynes Stambule.

Tūkstančiai žmonių žygiavo netoli populiaraus Istiklalo prospekto ir Taksimo aikštės – vietų, kur organizatoriai ketino rengti eitynes iš pradžių.

Stambulo valdžiai jas uždraudus, policija leido žmonėms susirinkti šalia esančioje šoninėje gatvėje, kur renginį organizavę „Istanbul LGBT+ Pride Week“ nariai perskaitė viešą pareiškimą.

Tada riaušių policija paleido ašarines dujas, kad išvaikytų publiką, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Taksimo aikštėje buvo susirinkę daug policijos pareigūnų, čia buvo atvežtos vandens patrankos. Kitos gatvės buvo uždarytos.

Į eitynes atvykę žmonės, nešini vaivorykštės spalvų vėliavomis ir skėčiais, skandavo: „Petys petin prieš fašizmą“ ir „Mes nebūsime ramūs“.

Nevyriausybinė organizacija „Amnesty International“ penktadienį pasmerkė Stambulo valdžios argumentus paskelbiant draudimą eitynėms, neva jos kelia grėsmę saugumui ir viešajai tvarkai.

„Tai yra (...) akivaizdus bandymas ištrinti viešą tam tikros grupės kolektyvinį buvimą, kuris, anot valdžios, laikomas „socialiai nepriimtinu“, – teigiama šios organizacijos pareiškime.

Ji taip pat nurodė, kad Izmiro ir Antalijos pareigūnai taip pat uždraudė visus su lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų (LGBT) teisių propagavimu susijusius renginius savo regionuose.

LGBT eitynės Stambule vyksta kasmet nuo 2003 metų.

Paskutinės eitynės, organizuotos nesant valdžios draudimo, vyko 2014 metais. Jose dalyvavo dešimtys tūkstančių dalyvių, tai buvo vienas didžiausių LGBT renginių Turkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinu iškrypėlius

sveikinu iškrypėlius portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

Senis

Senis portretas
-> Manau Kaip gyvenimo lygis Rus Turk? Vakaruose?

anonimui

anonimui portretas
Is tavo "komentaru" matosi,kad esi pats didziausias iskrypelis.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių