Pereiti į pagrindinį turinį

Stichija negailestingai šėlo

2008-08-05 09:00

Europą užklupo pavojingos gamtos išdaigos. Prancūziją vakar nusiaubė galingas viesulas, o Norvegijoje žaibas sužeidė beveik 100 žmonių.

Prancūzijos šiaurėje esančiame Homono mieste ir aplink jį stiprus viesulas naktį į pirmadienį plėšė namų stogus ir vartė automobilius. Per gamtos šėlsmą žuvo trys žmonės, dar devyni buvo sužeisti. Visos trys viesulo aukos - senyva moteris ir šeimos pora - buvo palaidotos po griuvusiomis savo namų sienomis.

Homone, kuriame gyvena 16 tūkst. gyventojų, viesulas sugriovė arba smarkiai apgadino maždaug 40 gyvenamųjų namų. Pastogės netekę gyventojai rado laikiną prieglobstį miesto kultūros centre. Keli šimtai gelbėtojų vakar tarp nuolaužų toliau ieškojo aukų.
Pavojingą gamtos išdaigą vakar patyrė ir Norvegijos gyventojai. Sekmadienį per automobilių lenktynes šalies pietryčiuose porą kartų trenkęs žaibas nesunkiai sužeidė beveik 100 žmonių. Pusė jų patyrė nudegimų.

Lenktynių žiūrovai stovėjo ant kalvos rankose laikydami skėčius. Būtent į juos ir trenkė žaibas. Po incidento lenktynės buvo nutrauktos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų