Pereiti į pagrindinį turinį

Su teroristais nesiderės

2013-03-04 23:59
Su teroristais nesiderės
Su teroristais nesiderės / "Reuters" nuotr.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas apkaltino JAV ir Didžiąją Britaniją ginkluojant teroristus. Tiesa, jis pridūrė, kad derėtųsi su opozicija.

B.al Assadas interviu britų laikraščiui "The Sunday Times" sakė, kad yra pasirengęs derėtis su opozicija, tačiau atsisako svarstyti savo atsistatydinimo galimybę. Taip pat jis pareiškė, kad ketina derėtis tik su politinėmis jėgomis, o ne su teroristais.

"Esame pasirengę derėtis su visais, tarp jų – su kovotojais, kurie sudeda savo ginklus, – tvirtino B.al Assadas. – Galime dalyvauti dialoge su opozicija, bet negalime dalyvauti dialoge su teroristais."

Be to, jis apkaltino Didžiosios Britanijos vyriausybę norint apginkluoti "teroristus" jo šalyje.

"Kaip galime tikėtis, kad jie sumažins smurtą, kai jie nori siųsti karinius krovinius teroristams ir nebando palengvinti dialogo tarp sirų?" – retoriškai klausė Sirijos vadovas. Didžioji Britanija ragino panaikinti Europos draudimą tiekti ginklus Sirijos sukilėliams.

"Didžioji Britanija, kaip žinia, nekonstruktyvų vaidmenį įvairiuose reikaluose vaidino dešimtmečius, kai kas sako, šimtmečius, – pasakoju jums įsivaizdavimą mūsų regione. Nesitikime, kad padegėjas bus ugniagesys. Kaip galime tikėtis prašyti britų vaidinti vaidmenį, kai jie yra pasiryžę militarizuoti šią problemą?" – interviu sakė B.al Assadas.

Irano diplomatijos vadovas pridūrė, kad, pasak Sirijos vyriausybės pareigūnų, B.al Assadas ketina dalyvauti 2014 m. vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose.

"B.al Assadas, kaip ir kiti, dalyvaus, o Sirijos žmonės išrinks, ką panorės", – per spaudos konferenciją su viešinčiu Sirijos diplomatijos vadovu Walidu al Muallemu sakė Irano užsienio reikalų ministras Ali Akbaras Salehi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų