Suimtas A. Navalnas ragina Rusijos žmones išeiti protestuoti į gatves

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas pirmadienį paragino Rusijos žmones rengti gatvėse masinius protestus prieš vyriausybę, teismui paskyrus jo areštą po sugrįžimo į Maskvą iš Vokietijos.

„Ko labiausiai bijo tie bunkeryje (besislepiantys) vagys? Jūs patys puikiai žinote – žmonių išėjimo į gatves, – 44 metų kovos su korupcija aktyvistas ragino savo vaizdo pranešime, paskelbtame per „YouTube“. – Todėl nebijokite, išeikite į gatves – ne už mane, o už save ir savo ateitį.“

A. Navalnas šį įrašą paskelbė iš policijos skyriaus, kur opozicionieriui buvo paskirta kardomoji priemonė po jo sulaikymo.

Pareigūnai sekmadienį sulaikė žinomiausią V. Putino oponentą Maskvos Šeremetjevo oro uoste, nepraėjus nė valandai po to, kai opozicionierius sugrįžo į Rusiją, nepaisydamas perspėjimų, kad jis bus areštuotas.

Rusijos kalėjimų tarnyba (FSIN) pareiškė sulaikiusi A. Navalną už tai, kad jis pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas. Pats opozicionierius tą bylą laiko paskatinta politinių motyvų.

Prokurorai taip pat gali iškelti su korupcija kovojančiam aktyvistui baudžiamąją bylą dėl įtarimų, kad jis neteisėtai pasisavino beveik 4 mln. dolerių, paaukotų jo organizacijoms.

A. Navalnas į Rusiją sugrįžo iš Berlyno, kur jis gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kremliaus kritikas tvirtina, kad jį bandė nunuodyti Federalinė saugumo tarnyba (FSB) V. Putino nurodymu.

Teismas nurodė A. Navalną 30 dienų laikyti arešte per posėdį, surengtą Maskvos priemiestyje Chimkuose esančiame policijos skyriuje. Pareigūnai aiškino, kad posėdis buvo surengtas nuovadoje, nes A. Navalnas esą neturėjo galiojančio COVID-19 testo rezultato.

A. Navalnas į Rusiją sugrįžo iš Berlyno, kur gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kremliaus kritikas tvirtina, kad jį bandė nunuodyti Federalinė saugumo tarnyba (FSB) V. Putino nurodymu. Kremlius neigia bet kokį savo ryšį su šiuo incidentu.

Opozicionieriaus bendražygis Leonidas Volkovas paragino sausio 23-ąją pradėti masinius protestus prieš vyriausybę.

Pirmadienį paskelbtame vaizdo įraše A. Navalnas ironiškai komentavo savo sulaikymą, apibūdindamas Kremliaus poziciją: „Mes mėginom tave nužudyti. Tu nenumirei ir mus tuo įžeidei, todėl mes tave už tai pasodinsim.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Ar jie Sibire jau vietos pritrūko ? Visus, kuriuos sugaudė- į lagerį Magadane ar Vorkutoj . Josifas per dieną išspręstų tokią problemą, o čia tamposi kaip durneliai.

GYVENO TRYS BROLIAI...

GYVENO TRYS BROLIAI... portretas
Du buvo protingi, o trečias - ALIOŠA...Tuom viskas pasakyta. Ar gali būti Alioša Rusijos Prezidentu? Vardas - atitinka jo darbams.

jo

jo portretas
Geras spektaklis, net amerikiečiai išėjo į gatves ir šimtatūkstantinės demonstrantų minios susigrūmė su kariuomene.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių