Pereiti į pagrindinį turinį

Sumanymas papiktino daugelį: greitesniam energijos antplūdžiui – į nosį įtraukiami milteliai

2024-05-28 15:02

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministerija pasipiktino kofeino ir kitų stimuliantų gamintojų ir pardavėjų sumanymu pradėti pardavinėti dar vieną tokį produktą, tik pagamintą miltelių pavidalu. Miltelių, kuriuos reikia įtraukti į nosį.

LNK stop kadras

„Sniffy“ milteliai sudaryti iš arginino, kofeino, kreatino ir taurino. Tai, kad juos reikia įtraukti per nosį, gamintojų teigimu, pagreitina energijos antplūdžio efektą.

„Tai keistoka. Galite nusipirkti jį tabako parduotuvėje, nors šiaip jie draudžia įvairias medžiagas. Kitos medžiagos draudžiamos, o jį galima įsigyti be recepto“, – stebėjosi vyras, paklaustas, ką mano apie naują produktą.

„Tai labiau priklauso nuo to, kaip jį vartojate“, – pridūrė kitas vyras.

„Taip, tai tiesa. Jūs galite jį uostyti. Įdomu, kokia čia logika?“ – domėjosi vyras.

Paklausti, ar reikia mokytis, kaip jį uostyti, vyrai atsakė, kad jiems problemų nesukėlė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Paklausti, ar vartojimo būdas imituoja kokaino vartojimą, vyrai atsakė: „Taip, tarsi būtų kokainas. Tai įdomu ir ganėtinai keista“.

Nors miltelių sudedamosios dalys tokios pačios, kaip kituose legaliai pardavinėjamuose energetiniuose stimuliantuose, Prancūzijos sveikatos apsaugos ministerija jau pareiškė, kad miltelius reikia nedelsiant uždrausti.

„Skandalinga netiesiogiai skatinti kokaino vartojimą ir taip elgtis siekiant komercinės naudos“, – piktinosi Prancūzijos priklausomybių organizacijos pirmininkas Bernardas Bassetas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų