Suomijos prezidentas: Erdoganas tikino remsiąs šalies stojimą į NATO

Suomijos prezidentas Saulis Niinisto interviu laikraščiui „Ilta-Sanomat“ pareiškė, jog Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas jį tikino remsiąs šalies stojimą į NATO.

Pasak S. Niinisto, balandžio 4 d. įvyko ilgas pokalbis telefonu su R. T. Erdoganu, kuriame, be kita ko, buvo svarstomos Suomijos prisijungimo prie Aljanso perspektyvos.

„Gana ilgos diskusijos pabaigoje jis pareiškė, jog jei jūs nuspręsite siekti NATO narystės, tai mes teigiamai į tai žiūrėsime“, – teigė Suomijos prezidentas.

Be to, Turkijos URM vadovas Mevlutas Cavusoglu pokalbyje su kolega iš Suomijos Pekka Haavistu jau gegužės mėnesį tikino, kad Ankara neblokuos Helsinkio paraiškos dėl stojimo į NATO.

Suomijos prezidentas konstatavo, jog Turkija yra neprognozuojama, bet jis tikisi, kad visi prieštaravimai bus pašalinti. Jis taip pat patvirtino, kad Suomija neatsiims savo paraiškos dėl stojimo į NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas meluoja? juk erdogans buvo aiskiai pasakes kad neremia ir laikosi Popieziaus pozicijos kuri neva pakeite /prielaida/ pagal kt saltinius tai nors nekurkit karo itampos nes mums jos nereikia ir joks nato nieko neapsaugos ir geriau tartis ka jau suprato tie patys solcai itampa perkeldami ant mazesniu ir su britais toliau regzdami politinkla durneliams suviliot tokiems kaip is /kubos/ saikos?===

Viltis

Viltis portretas
Kuo greiciau turi kartu su Svedija istoti ir reikia padaryti stipru karini Baltijos zieda, kovoje pries fasistus orkus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių