Pereiti į pagrindinį turinį

Susidorojimas bažnyčioje

2009-06-02 23:59

Nusikaltimas suskaldė Kanzaso valstijos visuomenę. Vienoje bažnyčioje sekmadienį buvo nušautas gydytojas, kuris atlikdavo abortus. Policija žudiką jau sulaikė.

Pirmadienį pareigūnai 51 metų vyrui pateikė kaltinimą nužudymu ir du kaltinimus užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis. 67 metų gydytoją George'ą Tillerį jis nužudė vieninteliu šūviu. Į gydytoją buvo šauta per sekmadienio pamaldas. Į bažnyčią atėjęs užpuolikas taip pat grasino dar dviem ten buvusiems vyrams, kurie bandė įsikišti.

"Manome, kad jis veikė savo iniciatyva, tačiau tyrimas tęsiasi", – sakė Vičitos miesto policijos viršininko pavaduotojas Tomas Stolzas. Pasak jo, pareigūnai aiškinasi, ar užpuolikas kaip nors susijęs su abortų priešininkų organizacijomis.

Dėl šios žmogžudystės prezidentas Barackas Obama išreiškė savo pasipiktinimą. "Kad ir kokie dideli būtų mūsų, amerikiečių, nesutarimai tokiais sunkiais klausimais kaip abortai, jų negalima spręsti šlykščiais smurto aktais", – teigiama jo pareiškime.

G.Tilleris buvo vienas iš nedaugelio JAV gydytojų, sutikdavusių atlikti abortą esant vėlyvam nėštumui – po 20-os nėštumo savaitės, kai vaisius potencialiai galėtų išgyventi ne motinos gimdoje. Tokie abortai leidžiami tik tam tikromis aplinkybėmis.

Prie G.Tillerio klinikos Vičitoje kelis kartus vyko masiniai abortų priešininkų protestai, o 1985 m. ji netgi buvo sprogdinta. 1993-iaisiais vienas abortų priešininkas šiam gydytojui peršovė abi rankas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų