Švedija laikinai sustabdė skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina

Švedų sveikatos apsaugos pareigūnai antradienį pranešė laikinai sustabdę skiepijimą bendrovės „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso, kelioms Europos Sąjungos valstybėms anksčiau žengus tokį pat žingsnį po pranešimų apie galimus rimtus šalutinius poveikius.

Visuomenės sveikatos agentūra (FHM) nurodė „saugumo sumetimais“ stabdanti šios vakcinos naudojimą, pasirodžius pranešimams apie „įtariamą šalutinį poveikį“.

Švedijos vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellas (Andersas Tegnelas) nacionalinei naujienų agentūrai TT sakė, kad didžiausią rūpestį kelia 10–20 atvejų Europoje, kai paskiepytiems asmenims susidarė kraujo krešulių, todėl reikia tolesnio tyrimo.

Dalis kitų ES šalių nusprendė sustabdyti skiepijimą bendrovės „AstraZeneca“ vakcina po pranešimų, kad nedaugeliui paskiepytų asmenų susidarė kraujo krešulių.

Visgi FHM pabrėžė, jog Švedijoje jokių rimtų šios vakcinos šalutinių poveikių atvejų patvirtinta nebuvo.

Europos vaistų agentūra (EVA) ketvirtadienį rengia specialų posėdį, per kurį bus nuspręsta, ar imtis kokių nors priemonių.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paragino šalis ir toliau naudoti šią vakciną ir sakė, kad nebuvo nustatyta jokio ryšio tarp kraujo krešulių ir vakcinos ir kad skiepų nauda yra didesnė už bet kokio šalutinio poveikio riziką.

PSO nurodė, kad antradienį jos ekspertai įvertins „AstraZeneca“ produkto saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
''ASTRAZENEKA'' GAMINAMA Š V E D I J O J E Iir pati Švedija sustabdė skiepus , tai labai daug ką reiškia ., PSO IR EVA nesinerkit iš kailio , nes jumis netikim

Anonimui py-arui

Anonimui py-arui portretas
Ir ką išsiaiškinai?

Anonimas

Anonimas portretas
Pamažu aiškėja, kas Lietuvoje gauna kyšius iš Astra Zeneca...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių