Pereiti į pagrindinį turinį

Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas aštuntą kartą tapo seneliu

2021-03-26 15:49
DMN inf.

Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas turi aštuntą anūką. Vienintelis monarcho sūnus princas Carlas Philipas vėl tapo tėvu. Tai penktadienį pranešė karališkųjų rūmų spaudos tarnyba.

Scanpix nuotr.

„Princui Carlui Philipui ir princesei Sofijai šiandien, penktadienį, kovo 26-ąją, gimė sūnus. Gimdymas vyko Dangeriudo ligoninėje Stokholme“, - sakoma pranešime. Naujagimio svoris – 3 220 gramų, ūgis – 49 centimetrai.

Gimdymo metu princas Carlas Philipas buvo šalia žmonos. „Mes tokie laimingi ir dėkingi už tai, kad mūsų šeimoje atsirado trečias sūnus. Mes ir du jo vyresnieji broliai laukėme šios dienos“, - sakė jis.

Princo Carlo Philipo jaunesnysis sūnus – septintas eilėje į sostą. 1980 metais pakeitus jo paveldėjimo tvarką – panaikinus vyriškosios linijos pranašumą, sosto įpėdine tapo karaliaus vyresnioji duktė princesė Victorija. Po princesės eina jos duktė Estellė ir sūnus Oscaras, ketvirtas – princas Carlas Philipas, penktas ir šeštas – jo sūnūs Alexanderis ir Gabrielis.

Dar trys Švedijos karaliaus anūkai – jaunesniosios dukters princesės Madeleine ir jos vyro Christopherio  O'Neillo vaikai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų