Pereiti į pagrindinį turinį

Taikinys – ambasados

2010-11-03 23:59
Įtarimai: Graikijos teisėsauga mano, kad išpuolių banga – tai kairiųjų ekstremistų darbas.
Įtarimai: Graikijos teisėsauga mano, kad išpuolių banga – tai kairiųjų ekstremistų darbas. / "Reuters" nuotr.

Graikijos policija ir išminuotojai vakar Atėnuose skubėjo nuo vienos ambasados prie kitos, įvelti į pavojingą nežinomų sprogdintojų žaidimą.

Šveicarijos ir Rusijos ambasadų teritorijoje vakar sprogo bombos. Išminuotojai sunaikino įtartiną paketą prie Bulgarijos ambasados, dar vienas, adresuotas Čilės ambasadai, rastas kurjerių įmonės automobilyje. pasikėsinta ir į Vokietijos atstovybę Atėnuose.

Per šiuos incidentus žmonės nenukentėjo. Teisėsauga įtaria, kad tai kairiųjų ekstremistų darbas.

"Atrodo, tai yra koordinuotų atakų tęsinys ir kad už to stovi Graikijos partizanai. Mes tęsiame tyrimą", – pranešė policijos atstovas spaudai Tanasis Kokalakis.

Sprogimų serija prasidėjo pirmadienį, kai vienoje pašto siuntų bendrovėje sprogo siuntinyje paslėpta bomba, o policija detonavo dar kelis paketuose paslėptus užtaisus, iš kurių vieną atnešė du įtartini asmenys, o kitas buvo paliktas kitoje kurjerių įmonėje.

Vienas užminuotas siuntinys buvo adresuotas Prancūzijos prezidentui Nicola Sarkozy.

"Vienas sprogstamų užtaisų, kuriuos nešė įtariamieji, buvo adresuotas Prancūzijos prezidentui N.Sarkozy", – sakė policijos atstovas.

Preliminariais duomenimis, siuntinys, kuriame sprogo bomba, buvo adresuotas Meksikos ambasadai Atėnuose, o kiti turėjo patekti į Belgijos ir Nyderlandų atstovybes, sakė kitas policijos pareigūnas.

"Bomba sprogo praėjus kelioms minutėms po to, kai du vyrai atnešė siuntinį. Viena darbuotoja lengvai apdegė", – nurodė pareigūnas, jis atsisakė viešinti savo vardą.

Policija pranešė suėmusi keturis įtartinus asmenis. Pasak vieno pareigūnų, jie dėvėjo neperšaunamas liemenes ir buvo ginkluoti.

Manoma, kad vienas iš suimtųjų priklauso Graikijos kairiųjų kovotojų grupuotei, žinomai kaip "Ugnies sąmokslo kuopelės".

Graikijos vyriausybės atstovas Giorgas Petalotis pasmerkė "tuos, kurie be priežasties bando terorizuoti ir sutrikdyti visuomenės ramybę".

Per pastaruosius dvejus metus Graikijoje buvo susprogdinta daug užtaisų, pagamintų iš dujų balionų, taip pat kitokių bombų. Tokie išpuoliai, dažniausiai siejami su kairiųjų grupuotėmis, suintensyvėjo po 2008 m. gruodį įvykusio incidento, kai policija Atėnuose nušovė vieną paauglį. Šis įvykis šalyje išprovokavo didžiausią per kelis dešimtmečius riaušių bangą.

Birželį vienas paketas su paslėpta bomba sprogo prie policijai vadovaujančios ministerijos, o per šią ataką žuvo vienas svarbiausių ministro patarėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų