Pereiti į pagrindinį turinį

Tailando lyderiai meldėsi už sprogdinimo Bankoke aukas

2015-08-21 11:33
BNS inf.
Reuters nuotr.

Tailando vyriausybės pareigūnai ir policijos vadovai penktadienį dalyvavo religinėje ceremonijoje, per kurią buvo pagerbtos pražūtingiausio kada nors šalyje įvykdyto sprogdinimo aukos.

Tvyrant nerimui, jog gali būti įvykdyta daugiau atakų, sprogmenis apmokyti aptikti šunys patikrino šventyklą Bankoke prieš penktadienio rytą surengtą ceremoniją, per kurią vyriausybės pareigūnai ir diplomatai padėjo gėlių puokštes žuvusiesiems atminti.

Brahmanas liejo švęstą vandenį ant sprogimo apgadinto pagrindinio tos šventovės akcento – keturgalvės hinduistų dievo Brahmos statulos, kuriai buvo nuplėštas vienas skruostas.

Tačiau kitos išpuolio žymės jau buvo pašalintos: ankstesnę naktį darbininkai privirino naujus metalinius turėklus, pakeitę tuos, kurie buvo sulankstyti galingo sprogimo pirmadienio vakarą. Sprogimo išmušta duobė šventyklos grindyse buvo užtaisyta betonu.

Po hinduistų ceremonijos toje šventykloje pareigūnai taip pat pagerbė aukas melsdamiesi pagal budistų, krikščionių, sikhų, hinduistų ir musulmonų papročius, dalyvaujant tų tikėjimų dvasininkams ir atstovams.

Biuro darbuotoja Pratuang Limkul buvo viena iš daugelio Bankoko gyventojų, taip pat atėjusių išreikšti pagarbos.

„Atėjau pasiųsti šioje vietoje (žuvusių žmonių) dvasių ilsėtis ramybėje“, – sakė ji, pasimeldusi klūpodama.

Ketvirtadienį pareigūnai skelbė prieštaringus pranešimus apie tyrimo eigą: kariškių atstovas tikino, kad tas išpuolis veikiausiai nėra susijęs su tarptautiniais teroristais, nors policija ankstesnę dieną išdavė arešto orderį pagrindiniam įtariamajam, kuris buvo įvardytas kaip „užsienietis“.

Kol kas patikimiausi duomenys yra apsaugos vaizdo kamerų nufilmuoti įrašai, rodantys jauną vyrą, vilkintį geltonus marškinėlius, kuris paliko savo kuprinę žmonių pilnoje šventykloje.

Tačiau ketvirtadienį kariuomenės atstovas Winthai (Vintajus) reiškė abejones, ar ta ataka yra susijusi su veikėjais užsienyje.

„Saugumo agentūros bendradarbiavo su šalių sąjungininkių žvalgybos agentūromis ir padarė tą pačią preliminarią išvadą, kad šis incidentas vargu ar susijęs su tarptautiniu terorizmu“, – sakė Winthai, skaitydamas pranešimą per televizijos transliaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų