Talibanas: susitarimas su JAV bus pasirašytas iki vasario pabaigos

Susitarimas tarp JAV ir Talibano bus pasirašytas iki vasario pabaigos, agentūrai dpa sakė Talibano judėjimo politinis atstovas Suhailas Shaheenas.

JAV ir Talibano atstovai daugiau kaip pusantrų metų vedė derybas, kurių tikslas buvo rasti politinį karo Afganistane sprendimą.

„Remiantis susitarimu, iš Afganistano pasitrauks visi užsienio kariai“, – teigė S. Shaheenas ir pridūrė, kad po susitarimo pasirašymo ir prieš prasidedant deryboms Afganistano viduje bus paleista maždaug 5 tūkst. Talibano kalinių.

Tuo metu Afganistano vykdomasis vadovas Abdullah Abdullah pirmadienį sakė, kad susitarimas tarp JAV ir Talibano jau yra parengtas. Tikimasi, kad tuo pačiu metu Talibanas paskelbs apie septynių dienų trukmės smurto sumažinimo laikotarpį. JAV reikalauja to iš Talibano prieš pasirašant susitarimą.

S. Shaheenas nekomentavo, kada gali prasidėti tas septynių dienų trukmės laikotarpis.


Šiame straipsnyje: JAVtalibanassusitarimas su JAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Talibanas- jėga. Visas NATO su Amerika priešaky per 20 metų nepajėgė jo įveikti......antras Vietnamas. Štai kas būna, kai žmonės kovoja už idėją, už savo laisvę, jokie užsienio okupantai nepajėgia jų įveikti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių