Pereiti į pagrindinį turinį

Tamsioji Prancūzijos politikos pusė

2008-10-13 09:00
Tamsioji Prancūzijos politikos pusė
Tamsioji Prancūzijos politikos pusė / "Reuters" nuotr.

Į viešumą patekę buvusio Prancūzijos žvalgybos vadovo užrašai leido pažvelgti į tamsius šios šalies politikos užkulisius.

Šnipai klausėsi dabartinio Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy pirmosios žmonos Marie-Dominique Culioli pokalbių telefonu. Per vieną jų moteris su geriausia drauge aptarinėjo vyro romaną su Cécilia Ciganer Albéniz, kuri vėliau tapo antrąja N.Sarkozy žmona.

Žvalgybos duomenimis, N.Sarkozy taip pat susitikinėjo su vieno parlamentaro, dabar einančio ministro pareigas, žmona.

"N.Sarkozy statosi vilą Sartruvilyje, naudodamasis statybų kompanijų iš Neji paslaugomis. Viską daro nelegaliai", – savo popieriuose užrašė buvęs Prancūzijos slaptosios policijos "Renseignements Généraux" vadovas Yves'as Bertrand'as.
Kitas įrašas liudija, kad prieš dabartinio prezidento brolį Guillaume'ą Sarkozy, verslininką ir Prancūzijos darbdavių sąjungos viceprezidentą, buvo vykdoma šmeižto kampanija.

Ši ir gausybė kitos skandalingos informacijos yra Y.Bertrand'o užrašų knygelėse, kurias pareigūnai rado jo namo rūsyje. Jos netikėtai pateko į viešumą ir sukėlė didžiulį skandalą.

64 metų Y.Bertrand'as paneigė kaltinimus, kad vykdė ankstesnio Prancūzijos prezidento Jacques'o Chiraco įsakymą diskredituoti jo varžovą N.Sarkozy.
J.Chiracas turėjo priežasčių nekęsti buvusio bičiulio N.Sarkozy. Pastarasis išdavė J.Chiracą, kai per 1995 m. prezidento rinkimus parėmė jo priešininką. Be to, N.Sarkozy kurį laiką susitikinėjo su J.Chiraco dukterimi Claude, kurią vėliau paliko.

Šnipo užrašų knygelės

Y.Bertrand'o užrašuose minima daug Prancūzijos politikų paslapčių.
Buvęs ministras viename Maroko viešbutyje užsiimdavo lytiniais santykiais su mažais berniukais.

Kitas buvo priklausomas nuo kokaino.
Dar vienas ministras turėjo nemalonumų su teisėsauga dėl mokesčių.
Prancūzijos policijos vadas Libane dalyvavo perkant didelę aukso partiją.
Prezidentas J.Chiracas Kanadoje pasidarė plastinę veido operaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų