Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp kaltinamųjų – prezidento sūnus

Paryžiuje pirmadienį prasidėjo didelio žiniasklaidos dėmesio sulaukęs teismo procesas, kuriame už ginklų prekybą su Angola teisiami 42 asmenys. Tarp jų – daug praeityje garsių politikų ir verslininkų.

Prieš teismą stojo buvęs Prancūzijos vidaus reikalų ministras Charles Pasqua, milijardierius Pierre'as Falcone, taip pat buvusio prezidento François Mitterrand'o sūnus Jeanas-Christophe'as.

Daugumai įtariamųjų pateikti kaltinimai dėl nelegalios prekybos ginklais su Angola per pilietinį karą šioje šalyje praėjusiame dešimtmetyje. Neteisėtų sandėrių vertė siekia 790 mln. JAV dolerių (1,97 mlrd. litų).

Į šį teismo procesą įtraukiamos ir kitos Europos šalys. Šveicarija žada Prancūzijai teisinę pagalbą padedant nustatyti kaltuosius. Milijonai dolerių, gautų iš neteisėtos prekybos ginklais, padėti į Šveicarijos bankus. Buvusio Prancūzijos prezidento F.Mitterand'o sūnaus J.C.Mitterand'o ir P.Falcone pavedimu – 3,1 mln. JAV dolerių (7,7 mln. litų).

Beje, buvusio Prancūzijos vadovo sūnui metami itin rimti kaltinimai. Prezidento pareigas einančio tėvo patarėju Afrikos klausimais dirbęs J.C.Mitterand'as kaltinamas nelegalia prekyba ir ėmęs kyšius. Įtariama, kad jis gavo kyšių už 1,5 mln. eurų (5,2 mln. litų). Prokurorai tikina, kad J.C.Mitterand'as buvo Angolos prezidento José Eduardo dos Santoso ir sandėriais suinteresuotų verslininkų jungiamoji grandis.

Kaltinimų netrūksta ir didžiuliais turtais disponuojančiam P.Falcone. Alžyre gimęs 54-erių Prancūzijos milijardierius įtariamas nelegalia prekyba ginklais, pinigų plovimu ir mokesčių vengimu. Bolivijos grožio karalienę vedęs vyras pirmadienį teisme nepasirodė, nes verslo reikalais yra išvykęs į Kiniją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų