Tarptautinė konferencija: „Dekriminalizacija. Užsienio šalių patirtys“ (tiesiogiai)

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Lietuvoje diskutuojant apie galimą mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizaciją, su panašiais svarstymais susiduria ar anksčiau susidūrė ir dalis pasaulio valstybių. Portugalija, Čekija, Estija jau sėkmingai įgyvendino šiuos pokyčius, o tokiose valstybėse kaip Norvegija šiuo metu vyksta panašūs svarstymai kaip ir pas mus.

Todėl Seimo Priklausomybių prevencijos komisija balandžio 19 d. 13 val. surengė nuotolinę tarptautinę konferenciją „Dekriminalizacija. Užsienio šalių patirtys“, kurios metu minėtų šalių atstovai ir tarptautiniai ekspertai pasidalys savo įžvalgomis apie dekriminalizacijos galimą naudą visuomenei.

Pasak komisijos pirmininkės Morganos Danielės, šis renginys yra gera proga parodyti, kad  dekriminalizacijos keliu pasukusios valstybės ėmėsi realių priemonių kovoje su priklausomybėmis.

„Dekriminalizacija yra viso Vakarų pasaulio politikos kryptis, tvirtai pabrėžianti, kad narkotikų politika pirmiausia turi būti nukreipta į pagalbą žmonėms, – tvirtino M. Danielė. – Narkotikų vartojimas ir priklausomybės yra sveikatos sistemos, o ne teisėsaugos klausimas.“

Konferencijoje savo įžvalgomis dalinasi Pasaulinės narkotikų politikos komisijos narys, buvęs Pasaulinio kovos su AIDS, tuberkulioze ir maliarija fondo vykdomasis direktorius prof. Mišelis Kazačkinas (Michel Kazatchkine), Estijos nacionalinio sveikatos plėtros instituto Narkotikų priklausomybės ir infekcinių ligų prevencijos centro vadovė Aljona Kurbatova, Portugalijos parlamento narys, visuomenės sveikatos vadovas gyd. dr. Rikardas Baptista Leitė (Ricardo Baptista Leite), Norvegijos sveikatos ir priežiūros paslaugų ministerijos vyresnysis patarėjas Torė Siorensenas (Tore Sørensen), Pasaulinės teisėsaugos ir visuomenės sveikatos asociacijos vykdomasis direktorius prof. Nikas Kroftsas (Nick Crofts), Europos teisėsaugos veiksmų partnerystės (LEAP) direktorius ir organizacijos valdybos narys JAV Neilas Vudsas (Neil Woods).

Stebėkite portale tiesiogiai:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

stabdyt reikia siu narkotiku propoguotoju morganu

stabdyt reikia  siu  narkotiku propoguotoju morganu  portretas
narkotiku reklama , kuri sukelia valstybeje problemas , savizudzius, priklausomus nuo narkomanijos jaunima, vaikus, kriminalinius nusikaltimus ,...ir kurie po to sako ,,kad tai yra sveikos visuomenes problema ,o ne teisesaugos,,,,Manau stai tokios Morganos, armonaites , cmilytes, raskeviciai ---YRA DIDZIAUSIA VISUOMENES PROBLEMA --IR TEISESAUGA JUOS UZ NUSIKALTIMUS TURETU LAIKYT ARBA KALEJIME ARBA DURNYNE ... IR GYDYT

Iskrypeliams stop

Iskrypeliams stop portretas
Stop narkotikai. Mums nereikia jokiu uzsienio "patirciu"! Cia Lietuva, o ne kokia 8 kalbom kalbanti cecmekija...

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Taigi, taigi, narkotikų dekriminalizacija - tik to ir betrūko!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių