Pereiti į pagrindinį turinį

Teisių gynėjai ragina Maroką paleisti suimtą svetainės redaktorių

2013-09-19 14:56
BNS inf.
AFP nuotr.

Tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos ketvirtadienį paragino Maroką paleisti vienos internetinės naujienų svetainės redaktorių, kuris buvo suimtas, kai paskelbė „al Qaeda“ vaizdo įrašą, kuriame marokiečiai raginami sukilti prieš jų valdovus.

Lakome.com redaktorius Ali Anouzla (Alis Anuzla) yra gerai žinomas iš šios Šiaurės Afrikos karalystės vyriausybę kritikuojančių straipsnių ir dėl didesnės spaudos laisvės reikalavimų šalyje, kurioje pareigūnai dažnai kontroliuoja vietos žiniasklaidą.

Tarptautinės organizacijos „Amnesty International“, „Human Rights Watch“, „Reporteriai be sienų“, Žurnalistų gynimo komitetas ir Maroko žmogaus teisių organizacija paragino vyriausybę paleisti antradienio rytą suimtą redaktorių.

Jis kaltinamas paskelbęs straipsnį su nuoroda į vaizdo įrašą, kurį įdėjo Ispanijos laikraštis „El Pais“, ir kuriame skamba tiesioginis raginimas imtis smurtinių veiksmų Maroke, sakoma antradienį paskelbtame Teisingumo ministerijos pranešime.

Vaizdo įraše „Marokas, korupcijos ir despotizmo karalystė“ visi marokiečiai iš Islamiškojo Magribo „al Qaeda“ (AQIM), Šiaurės Afrikoje veikiančio „al Qaeda“ sparno, raginami sukilti prieš savo valdytojus.

„Mes reikalaujame nedelsiant paleisti Ali Anouzlą, kuris paskelbė šį įrašą grynai dėl informacinių priežasčių“, – sakė „Reporteriai be sienų“.

„Amnesty International“ pareiškė, kad redaktoriaus suėmimas yra nusikaltimas prieš nepriklausomą šalies žiniasklaidą ir pareikalavo jį nedelsiant ir besąlygiškai paleisti.

Maroko Teisingumo ministerija pareiškė apie savo susirūpinimą pranešusi Ispanijos vyriausybei ir ketinanti bylinėtis su įrašą paskelbusiu „El Pais“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų