Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas nusprendė: Rusijos lengvaatlečiai olimpiadoje nedalyvaus

2016-07-21 10:00
BNS inf.

Sporto arbitražo teismas (TAS) ketvirtadienį atmetė Rusijos apeliaciją prieš Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) sankcijas Rusijos sportininkams už valstybės palaikomą dopingo schemą, uždrausdamas jiems dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Scanpix nuotr.

„TAS kolegija patvirtino, kad yra validus IAAF sprendimas taikyti taisykles, kurios sako, kad atletai, kurių nacionalinė federacija yra nušalinta IAAF, negali dalyvauti varžybose, rengiamose pagal IAAF taisykles“, – sakoma Lozanoje įsikūrusio teismo nutartyje.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) nurodė, kad TAS nutartis padės jam priimti sprendimą, ar uždrausti dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje visiems Rusijos sportininkams.

Kremlius „giliai apgailestauja“

Kremlius ketvirtadienį išreiškė „gilų apgailestavimą“ dėl Sporto arbitražo teismo (TAS) sprendimo atmesti Rusijos apeliaciją dėl draudimo jos lengvaatlečiams, įtariamiems masiniu dopingo vartojimu pagal valstybės palaikomą schemą, dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Kolektyvinės atsakomybės idėja, mūsų nuomone, vargu ar gali būti laikoma priimtina, – Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams. – Galime tik pareikšti gilų apgailestavimą.“

Tuo tarpu Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė, kad TAS sprendimas neturi teisinio pagrindo.

„Mano nuomone, tai yra subjektyvus ir gana politizuotas sprendimas, kuriam nėra jokio teisinio pagrindo“, – V.Mutko sakė naujienų agentūrai TASS.

Užtikrins lygias galimybes

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) ketvirtadienį pasveikino Sporto arbitražo teismo (TAS) sprendimą atmesti Rusijos apeliaciją dėl sankcijų, paskelbtų dėl tos šalies sportininkų dalyvavimo masinėje valstybės palaikomoje dopingo schemoje, sakydamas, kad šis žingsnis „sukūrė lygią žaidimo aikštelę atletams“.

TAS sprendimas uždega raudoną šviesą 67 Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, prasidėsiančioje rugpjūčio 5 dieną.

„Palanki TAS nutartis patvirtina IAAF teises taikyti savo taisykles apsaugoti sportui, apsaugoti „švariems“ atletams ir palaikyti rungtyniavimo patikimumą bei sąžiningumą“, – sakoma federacijos pranešime.

IAAF prezidentas Sebastianas Coe (Sebastianas Kou) perspėjo, kad nors jis sveikina arbitrų nutartį, „tai nėra triumfo pareiškimams tinkama diena“.

Lengvosios atletikos „laidotuvės“

Šuolių su kartimi žvaigždė Jelena Isinbajeva ketvirtadienį pasmerkė Sporto arbitražo teismo (TAS) sprendimą atmesti Rusijos apeliaciją ir neleisti šalies lengvaatlečiams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, sakydama, kad tai yra lengvosios atletikos „laidotuvės“.

„Ačiū jums visiems už šias lengvosios atletikos laidotuves“, – triskart pasaulio čempionė J. Isinbajeva sakė valstybinei naujienų agentūrai TASS, sakydama kad arbitrų nutartis yra „akivaizdus politinis įsakymas“.

Likimą spręs sekmadienį

Tarptautinis olimpinis komiteto (TOK) vykdomasis komitetas sekmadienį surengs pasitarimą konferencinio ryšio priemonėmis, kad aptartų dėl dopingo skandalo paskelbtą draudimą Rusijai dalyvauti vasaros olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, sakė naujienų agentūrai AFP šio komiteto atstovas spaudai.

„Sekmadienį konferenciniu ryšiu bus pasitarimas, kuriam vadovaus TOK prezidentas (Thomas Bachas/Tomas Bachas)“, – sakė jis.

Kitu pranešimu IOC nurodė, kad „bus atsižvelgta į Tarptautinio sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimą“, nutariant, ar palaikyti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) priimtą draudimą Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti Rio olimpiadoje.

„Dabar mes turime išnagrinėti ir išanalizuoti visą (CAS) sprendimą“, – sakoma TOK pranešime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų