Pereiti į pagrindinį turinį

Teisme – kraupūs atsiminimai

2009-03-18 09:00

Teismas vakar toliau nagrinėjo Josefo Fritzlo, kuris 24 metus rūsyje kalino ir žagino dukterį, byla. Teismo salėje rodytas dukters liudijimo vaizdo įrašas.

Trys teisėjai, kaltintojai ir atsakovo advokatai į teismo rūmus Sankt Peltene Austrijos šiaurės rytuose atvyko kelios minutės prieš 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku. Policijos pareigūnai taip pat atlydėjo prisiekusiuosius.

Antradienį, antrą proceso dieną, teismui toliau buvo rodomi į vaizdajuostes įrašyti šiurpūs J.Fritzlo 42 metų dukters Elisabeth parodymai, kaip tėvas beveik ketvirtį amžiaus kalino ją rūsyje ir kada panorėjęs žagino. Ji nuo jo pagimdė septynis vaikus, kurių vienas mirė vos gimęs.

Be to, kaltintojai apklausė J.Fritzlą dėl dukters pareiškimų.

Kitų liudytojų parodymų nebuvo pateikta, nes šeši Elisabeth Fritzl vaikai, jos motina Rosemarie, kuri tvirtina niekada nieko nežinojusi apie vyro nusikaltimus, ir kiti Rosemarie vaikai atsisakė liudyti teisme – tai leidžiama pagal Austrijos įstatymus.

Pirmadienį J.Fritzlas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl žaginimo, kraujomaišos ir izoliavimo, bet paneigė sunkiausius kaltinimus žmogžudyste ir pavergimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų